Sveriges Television

30 minuter

Uppdaterad

30 minuter är ett rakt och ansvarsutkrävande intervjuprogram där Anders Holmberg söker svar och går på djupet med en aktuell makthavare. I programmet får tittaren en detaljrik bild av makthavaren som både kan ha en formell makt eller ett stort inflytande på ett annat sätt.

30 minuter ser du i SVT2 på onsdagar kl. 21:45-22:15. Programmet publiceras på SVT Play kl. 19:30 samma dag som det sänds.

Vanliga frågor

Hur beslutar ni vilka gäster ni ska ta in?

Redaktionen eftersträvar att bredda bilden av vilka som passar i detta intervjuformat, både de som har formell makt, till exempel beslutsfattare, och de som har stort inflytande, till exempel journalister.

Hur lägger ni upp intervjuerna?

När SVT gör intervjuer är målsättningen att låta den som blir intervjuad komma till tals och få presentera sina bästa argument. Om den som blir intervjuad ger ett väldigt långt svar eller inte håller sig till ämnet kan det dock hända att programledaren behöver avbryta. Programledaren behöver nämligen följa ett noga uttänkt schema för att få fram svar på de frågor som vi bedömer är viktiga för tittarna att få svar på. Det finns därmed inget egenvärde för programledaren att avbryta gäster.

Relaterat

Intervjuteknik i nyheterna

Guide taggad med: 30 minuter Nyheter Program Samhälle