SVT

Allsång på Skansen

Uppdaterad

Vi välkomnar en ny allsångsledare till Sollidenscenen – Pernilla Wahlgren.

Den 27 juni 2023 är det premiär för en ny säsong av Allsång på Skansen. Då med Pernilla Wahlgren som programledare och den sjunde som får det uppdraget.

– Jag känner mig både hedrad och otroligt glad för att ha blivit erbjuden att programleda Allsång på Skansen – ett av de kanske mest ikoniska program vi har i Sverige. Det som är så fint med programmet är hur det samlar generationer i hela vårt avlånga land. Jag ser fram emot att få tillbringa en del av sommaren på Skansen och att få vara med och ge både sång, humor och glädje till alla som tittar, säger Pernilla Wahlgren som gör entré på Allsångsscenen första tisdagen efter midsommar.

Valet av Pernilla Wahlgren var inte svårt säger, Anton Glanzelius, programbeställare på SVT:

– Jag kan inte tänka mig en mer älskad artist än Pernilla Wahlgren, hon är ett fullblodsproffs och det perfekta valet för att ta över hedersuppdraget att leda programmet som blivit en given sommartradition för svenska folket. Pernilla Wahlgren älskar Allsångens publik och dess artister, en sann kärlekssaga på bästa sändningstid.

Varför fortsätter sändningen på SVT Play?

Vi är glada över att ge er extra mycket allsång med en förlängning på SVT Play. Vi förstår att alla inte har tillgång till Play, men en stor majoritet har det. Det mest av Allsången och vårt utbud finns i våra kanaler men ibland erbjuder vi lite extra saker på SVT Play.

Har du frågor om evenemanget på plats?

Kul att du frågar! Alla frågor om biljetter, platser, med mera svarar Skansen för. Du kan läsa mer om det på Skansens hemsida här.

När sker repetitionerna under dagen?

Teamet bakom Allsång på Skansen är där under hela dagen. Så repetitionerna sker löpande under dagen fram till sändning.

Allsång på Skansen – direktsänt av SVT – programledarhistorik:

  • 1979-1993 Bosse Larsson
  • 1994-2003 Lasse Berghagen
  • 2004-2010 Anders Lundin
  • 2011-2013 Måns Zelmerlöw
  • 2014-2015 Petra Marklund
  • 2016-2022 Sanna Nielsen
  • 2023 Pernilla Wahlgren