Sveriges Television

Bolibompa

Uppdaterad

Foto: Erik Norwald /SVT

Alla älskar vi Draken och vännerna. I Bolibompa får du dessutom se massa andra spännande program, så som Drakens hotell och Draken och Äggmysteriet. 

Vad är Bolibompa?

Bolibompa är SVT:s utbud för de minsta barnen. Vi vill ge vår publik ett tryggt, roligt och pedagogiskt innehåll, både i form av egenproducerat material men också som inköpta animerade serier och originalserier från SVT Barn.

När vi utvecklar Bolibompa tar vi hänsyn till barns fysiska och psykiska utvecklingsfaser samt rekommendationer från till exempel Barnvårdscentral (BVC) och Statens medieråd.

Bolibomparedaktionen har också ett tätt samarbete med våra tittare och deras föräldrar. Vi testar innehållet i barngrupper och anpassar det efter den respons vi får. Vi har också möten och workshops med småbarnsföräldrar för att lära oss hur Bolibompa kan vara en hjälp i vardagen. Det här sättet att jobba hjälper oss att vara åldersadekvata och pedagogiska och gör det lättare att göra ett roligt och underhållande Bolibompa, som både barn och föräldrar älskar.

Varför hittar jag inte Bolibompa på SVT Play / SVT Barn längre?

Bolibompa har en lång historia och det finns många program med Draken och alla vänner. Det som vi tidigare kallade Bolibompa heter nu specifikt Bolibompa: Drakens trädgård.

Alla program med Draken i Bolibompavärlden är nu samlade under genren Bolibompa.

Varför sänds inte Bolibompa på torsdagar?

Sedan många år tillbaka har vi ett samarbete med UR (Utbildningsradion) där de sänder deras innehåll för barn och ungdomar på torsdagar mellan 18:00 och 18:30.

Istället sätter vi varje torsdag ihop ett särskilt Bolibompa och publicerar det klockan 18.00 på SVT Barn och SVT Play. Det kan också ses i Bolibompas egen app.

Du kan läsa mer om UR här.

Vad är Draken och äggmysteriet?

Ett magiskt Bolibompaägg har kommit till Drakens trädgård. För att det ska kläckas så måste Draken och Filmisarna ta hand om ägget. Samtidigt är det någon som busar med dom, men vem?

Hur sänds Bolibompa?

Bolibompa produceras inte längre i ”ramform”. Det vill säga de klipp som är mellan serierna. Den nya säsongen består istället av 10 stycken 5-minutersavsnitt med underrubriken Draken och Äggmysteriet. Vi kommer fortfarande sända det traditionella Bolibompaformatet (med inslag från Drakens trädgård) mellan klockan 18:00 och 18.30, men det kommer att vara repriser.

På vilka plattformar finns Bolibompa?

Vi tycker det är viktigt att finnas på alla plattformar. Därför gör vi också en Bolibompaapp och specialskriven Bolibompa-musik. Huvudperson i Bolibompa är Draken, tittarnas trygga vän i vardagen. Draken är en snäll och rolig kompis som vår publik kan växa upp tillsammans med.

Behandling av personuppgifter i Bolibompa-appen.

Jag vill träffa Draken. Hur gör jag?

Ibland åker draken ut på event i olika städer och då går det bra att komma och dansa med Draken. Håll utkik på SVT Barns Facebook-sida så får du veta när Draken åker ut på turné.

Relaterat

Guide taggad med: Barn Familj Program