Sveriges Television

Bolibompa Baby

Uppdaterad

Bolibompa Baby

Du ser Bolibompa Baby på Barnplay

Vad är Bolibompa Baby för program?

Bolibompa Baby är video för våra allra yngsta tittare. Under den här rubriken hittar du visor och lekar anpassade för barn 0-2 år.

Varför har ni gjort detta program? 

Vi vet att barnföräldrar idag använder video som ett verktyg i vardagen, för att underhålla och stimulera sina barn. Kanske behöver du en film medan du duschar eller handlar det sista i mataffären? Eller så vill du bara ha en rolig sångstund med ditt barn! Därför har vi tagit fram Bolibompa Baby.

På vilket sätt är programmen anpassade för barn i den här åldern? 

Att videorna är anpassade innebär bland annat att vi tagit hänsyn till vad barn i målgruppen tränar på. Till exempel vet vi att barn vid ungefär ett års ålder lär sig objektspermanens, dvs att ett föremål som försvinner ur synfältet ändå finns kvar. Det gör att Tittut-leken är jättekul! Dom tränar också på att fästa blicken vid olika saker vilket gör att innehållet måste vara tydligt.

Hur skapas en video som ska väcka intresse hos våra allra minsta?

Tydligheten har också visat sig jätteviktig vid tester. Vi har visat klipp för barn och föräldrar på Öppna förskolan och lärt oss att vissa saker är nödvändiga för att en video ska vara intressant för de allra yngsta. Det har gett oss fyra guidande principer

- tydlig färg

- tydliga rörelser

- tydliga ljudläggning

- tydligt ansikte

Vi försöker låta all video vi producerar till Bolibompa Baby styras av de fyra principerna. Vi har också sett att föräldrar gärna tidsbegränsar sina små barns tittande. Därför sätter vi ihop tydligt märkta spellistor på mellan 5 och 15 minuter med blandade Bolibompa Baby-klipp.

Hoppas du och ditt barn gillar Bolibompa Baby och tveka inte att höra av dig med frågor eller feedback!