SVT

Bolibompa

Uppdaterad

Älskade Bolibompa har med Bolibompadraken och vänner varit barnens bästa vän sedan 1999.

Vad är Bolibompa?

Bolibompa är mer än ett program. Det är ett universum med lek, bus, dans, film tillsammans med olika program och en app.

Lägger ni ner Bolibompa och Draken i och med att Bolibompaklubben försvinner?

Nej, det gör vi inte. Vi utvecklar Bolibompa och Drakens värld hela tiden. Tidigare var Draken tecknad, nu levande. Tidigare uttryckte sig Draken bara med det påhittade språket Bolibo, nu kan Draken prata!

Vi vill att Bolibompa och Draken ska fortsätta leva generation till generation, och då måste man ibland göra ändringar.

När vi har testat nya saker tidigare har vi sett en oro, och det är förståeligt. Förändring kan vara läskig och känna ovant. Men vi hoppas med denna förändring att Bolibompa och Draken just kan engagera framtidens generationer.

Vill du läsa mer om varför vi säger hejdå till Bolibompaklubben och inte längre visar Bolibompa klockan 18:00? Då kan du läsa det här.

Varför hittar jag inte Bolibompa på SVT Play / SVT Barn längre? Exempelvis Drakens trädgård?

Bolibompa har en lång historia och det finns många program med Draken och alla vänner. Alla aktuella program med Draken i Bolibompavärlden är nu samlade under genren Bolibompa på SVT Play

Vissa program kommer vi inte längre visa igen, exempelvis Drakens trädgård.

2015 gjorde vi en satsning som var älskat av många, både barn och vuxna. Det var i Drakens trädgård som Draken fick liv utanför Bolibompas vinjett.

Nu har programmet några år på nacken och vi ser att intresset för de äldre programmen, så som Drakens trädgård, blir allt svagare och svagare. Det blir dessutom en krock när vi har ”gammalt” Drakinnehåll samtidigt som vi gör så mycket nytt.

Så nu har vi valt att gå vidare och kommer skapa en massa nytt Bolibompa-innehåll med Draken och Drakens alla vänner.

Var hittar jag Drakdansen?

Sök på Drakdansen på SVT Play eller SVT Barn!

Kan man fortsätta skicka in brev, teckningar och nappar till Bolibompa och Draken?

Ja, men inte via Duo-appen. Detta eftersom det inte varit så pupulärt att skicka in innehåll via appen.

Vi kommer troligen inte visa upp teckningar eller liknande i Bolibompa på samma sätt framöver. Vill man skicka en teckning eller kanske en napp till Draken kan man alltid göra det på:

Bolibompa
Sveriges Television
105 10 Stockholm

Däremot kommer vi fortsatt att ha att medverkande barn med på olika sätt i de serier vi gör med Draken. Att få se och identifiera sig med andra barn tror vi är jätteviktigt för vår målgrupp.

Allt vi gör, gör vi för barnen. Vi har inga andra intressen än barnens bästa. Vi behöver hela tiden vara lyhörda utifrån våra tittares behov och utveckla våra serier och format för att nå ut till våra tittare på bästa sätt.

På vilka plattformar finns Bolibompa?

Vi tycker det är viktigt att finnas på alla plattformar. Därför gör vi också en Bolibompa-app och specialskriven Bolibompa-musik. Huvudperson i Bolibompa är Draken, tittarnas trygga vän i vardagen. Draken är en snäll och rolig kompis som vår publik kan växa upp tillsammans med.

Behandling av personuppgifter i Bolibompa-appen.

Jag vill träffa Draken. Hur gör jag?

Ibland åker draken ut på event i olika städer och då går det bra att komma och dansa med Draken. Håll utkik för att se när Draken åker på turné.

Jag vill läsa mer om Bolibompa?

Då kan du göra det här.

Guide taggad med: Barn Familj Program