SVT

Bolibompa

Uppdaterad


Älskade Bolibompa har med Bolibompadraken och vänner varit barnens bästa vän sedan 1999.

Vill du veta mer om Bolibompaklubben specifikt? Då kan du läsa mer i dess guide här.

Vad är Bolibompa?

Bolibompa är mer än ett program. Det är ett universum med lek, bus, dans, film tillsammans med olika program och en app.

Bolibompa är SVT:s utbud för de minsta barnen. Vi vill ge vår publik ett tryggt, roligt och pedagogiskt innehåll, både i form av egenproducerat material men också som inköpta animerade serier och originalserier från SVT Barn.

När vi utvecklar Bolibompa tar vi hänsyn till barns fysiska och psykiska utvecklingsfaser samt rekommendationer från till exempel Barnavårdscentral (BVC) och Statens medieråd.

Bolibomparedaktionen har också ett tätt samarbete med våra tittare och deras föräldrar. Vi testar innehållet i barngrupper och anpassar det efter den respons vi får. Vi har också möten och workshops med småbarnsföräldrar för att lära oss hur Bolibompa kan vara en hjälp i vardagen. Det här sättet att jobba hjälper oss att vara åldersadekvata och pedagogiska och gör det lättare att göra ett roligt och underhållande Bolibompa, som både barn och föräldrar älskar.

Varför hittar jag inte Bolibompa på SVT Play / SVT Barn längre?

Bolibompa har en lång historia och det finns många program med Draken och alla vänner. Det som vi tidigare kallade Bolibompa heter nu specifikt Bolibompa: Drakens trädgård.

Alla program med Draken i Bolibompavärlden är nu samlade under genren Bolibompa.

När vi sänder Bolibompaklubben sänder vi inte Drakens trädgård, och när Bolibompaklubben har uppehåll sänder vi Drakens trädgård.

Varför sänds inte Bolibompa 18:00 på torsdagar?

Sedan många år tillbaka har vi ett samarbete med UR (Utbildningsradion) där de sänder deras innehåll för barn och ungdomar på torsdagar mellan 18:00 och 18:30. Istället visar vi Bolibompaklubben 17:30, och självklart när du vill på SVT Barns sajt och SVT Play.

Du kan läsa mer om UR här.

På vilka plattformar finns Bolibompa?

Vi tycker det är viktigt att finnas på alla plattformar. Därför gör vi också en Bolibompa-app och specialskriven Bolibompa-musik. Huvudperson i Bolibompa är Draken, tittarnas trygga vän i vardagen. Draken är en snäll och rolig kompis som vår publik kan växa upp tillsammans med.

Behandling av personuppgifter i Bolibompa-appen.

Ibland pratar inte Draken, ibland pratar Draken. Kan Draken prata?

Bolibompadraken kan prata! Efter 2017 började vi göra program där Draken kan prata. Detta för att göra moment mer tydliga och förbättra kontakten med tittarna. 

När vi repriserar program som är gjorda innan 2017 så pratar inte Draken. Då kan det bli en blandning av nya program och gamla program, och därmed en blandning mellan prat och "bolibo".

Var hittar jag Drakdansen?

Sök på Drakdansen på SVT Play eller tryck här.

Jag vill skicka brev till Bolibompa. Hur gör jag?

Vad roligt att höra. Du kan skicka ditt brev till:

Bolibompa
Oxenstiernsgatan 26-34
115 27 Stockholm

Jag vill träffa Draken. Hur gör jag?

Ibland åker draken ut på event i olika städer och då går det bra att komma och dansa med Draken. Håll utkik för att se när Draken åker på turné.

Jag vill läsa mer om Bolibompa?

Då kan du göra det här.

Guide taggad med: Barn Familj Program