SVT

Bolibompaklubben

Uppdaterad


Bolibompadraken öppnar upp dörren till sin klubbkoja tillsammans med Bolibompisarna. 

Programmet går att se när som helst på SVT Play eller SVT Barn och i kanalen SVT Barn 18:00 på vardagar.

Vilka dagar sänder ni Bolibompaklubben?

Vi sänder Bolibompaklubben endast på vardagar framöver.

Bolibompaklubben är främst en tanke om att vara en del av barnens vardag och Draken ska vara barnens trygga vän under veckorna. På helgerna visar vi fortsättningsvis en hel del andra program. Självklart finns Bolibompa, Draken och alla vänner i andra program på SVT Play och SVT Barn samt i appen Bolibompa

Hur skickar man in bilder och video till Bolibompaklubben? Hur får man prata med Bolibompadraken?

Du hittar all info i vår app DUO-appen som finns att hitta där du hittar appar.

Hur blir man en Bolibompis i klubbkojan?

Just nu söker vi inte fler barn till programmet.

Vad är Bolibompaklubben?

Bolibompadraken öppnar upp sin klubbkoja för höjdpunkten på dagen med 30 minuter vardagsmys fyllt av dans, film, bus, kunskap och lek. Detta tillsammans med Bolibompisarna som Draken kallar alla sina tittare. 

I Bolibompaklubben är barnen i fokus där alla är välkomna att delta med sina teckningar, dans och även chansen att få prata med Draken.

Vem ska titta på Bolibompaklubben?

Alla är välkomna att titta!

Varför gör ni om Bolibompa?

Bolibompa har genom åren gjort stora förändringar, men vi har alltid haft barnen i fokus. Detta genom att göra undersökningar och att titta på statistik. Ett exempel är att vi insåg att Draken behövde en röst och ett språk för att bli tydligare och få fler möjligheter att uttrycka sig på. 2017 började vi med Drakens hotell där Draken faktiskt pratade istället för att använda det påhittade språket Bolibo. 

Nu fortsätter vi att utveckla Bolibompa. Efter en stor undersökning såg vi ett behov av ett program att titta på tillsammans med sina barn klockan 18. Det var ett behov som satt djupt. Därför tog vi fram Bolibompaklubben där Draken är värd och bjuder på pedagogiska lekar och interaktiva delar. En unik möjlighet att barn framför tv:n, plattan eller paddan kan vara med i form av videosamtal, filmer, teckningar och bilder. 

När vi har testat nya saker inom Bolibompa tidigare har vi sett samma oro och samma sak hända, och det är helt förståeligt. Förändring kan vara läskigt och kan först kännas ovant. Detta är något vi tar på allvar och lyssnar in, men är säkra på att Bolibompaklubben kommer bli lika uppskattat till slut som andra förändringar som vi gjort tidigare. Drakens trädgård och Drakens hotell är två exempel!

Läs gärna Johanna Gårdare, programchef SVT Barn, text Från Televinkens trafikklubb till Bolibompaklubben – en tecknings resa.

Varför sänds inte Bolibompa 18:00 på torsdagar?

Sedan många år tillbaka har vi ett samarbete med UR (Utbildningsradion) där de sänder deras innehåll för barn och ungdomar på torsdagar mellan 18:00 och 18:30. Istället visar vi Bolibompaklubben 17:30, och självklart när du vill på SVT Barns sajt och SVT Play.

Du kan läsa mer om UR här.

Varför visar SVT inte Drakens trädgård längre?

Drakens trädgård har varit ett populärt program som gått i repris sedan 2017. Nu ersätts Drakens trädgård av det nya formatet Bolibompaklubben. När Bolibompaklubben gör ett uppehåll i sommar kommer Drakens trädgård att publiceras igen.

Varför har ni en ny Drake?

Under utveckling av Bolibompa har vi kommit fram till att Draken behöver ha ett språk och en röst för att bli tydligare och få fler uttrycksmöjligheter. Nu när Draken är värd för Bolibompaklubben behöver Draken vara lekfull och entusiasmerande för att kunna engagera barnen som sitter hemma att delta i olika lekar.

Vissa tycker att Bolibompa var bättre förr. Hur kan ni förändra något som fungerar så bra?

I den här utvecklingen av Bolibompa ville vi ge barnen som tittar möjlighet att själva vara med och påverka innehållet. Därför tog vi fram ett koncept där barnen själva är med och skapar programmet tillsammans med Draken och alla bolibompisar i Bolibompaklubben.

Bolibompa är ett levande koncept och programmet är ständigt under utveckling. Vi kommer fortsätta lyssna på barn och vuxna för att skapa nytt och spännande innehåll. Förändring kan vara läskigt och kan kännas ovant, men vi hoppas och tror att detta kommer bli lika uppskattat framöver som andra tidigare versioner av Bolibompa. Vi har sett liknande synpunkter tidigare när vi gjort om Bolibompa och det blev ju bra till slut.

Var är Filmisarna någonstans?

I Bolibompaklubben står barnen i centrum tillsammans med Draken. Filmisarna fortsätter att leva vidare i våra mysterier Draken och äggmysteriet, Draken och julmysteriet, Draken och skattmysteriet och Draken och blomstermysteriet som kommer att publiceras i sommar. Nästa år fortsätter det med nya mysterier med Draken och Filmisarna.

Jag vill ha en Bolibompaklubben-tröja!

Vad roligt. De finns på lite olika ställen. Sök på internet så hittar du!

Läs mer om Bolibompa-universumet här.