Sveriges Television

"Dags att uppdatera appen" i SVT Play för iOS och Android

Uppdaterad


Från och med den 28 maj kommer Android- och iOS-enheter med gamla versioner av SVT Play-appen behöva uppdatera SVT Play-appen. Uppdateringen krävs för att använda SVT Play-appen (se skärmdumpar ovan).

Finns det några särskilda omständigheter?

För ett fåtal Android-användare, uppskattningsvis mellan 300-400 enheter, kommer det inte att vara möjligt att uppdatera till den senaste SVT Play-versionen eftersom vi inte längre stödjer så gamla operativsystem. Det här berör enheter som har Android-versioner 4.0.0 - 4.0.4 (Ice Cream Sandwich).

Inte heller vår webbtjänst stödjer så gamla operativsystem så det kommer inte heller vara möjligt att se program på svtplay.se.

Varför gör vi dessa förändringar?

SVT Play har på senare tid genomgått en omfattande modernisering av underliggande teknik (vi avvecklar apparnas gamla datakälla känd som “Blobben” och ersätter den med vår gemensamma datakälla “Contento”). I samband med det har vi valt att avveckla SVT Play för berörda versioner.

Tekniken rör sig ständigt framåt och vi på SVT Play behöver göra löpande bedömningar hur gamla enheter och operativsystem vi ska stödja i förhållande till hur mycket det kostar att underhålla dessa. I slutändan påverkar det hur mycket tid vi har att lägga på att utveckla och förbättra SVT Play.

Guide taggad med: Android iOS SVT Play