SVT

Inga Flash-spel i SVT Barn

Uppdaterad

De flesta av spelen på SVT Barn är många år gamla och skapade i en gammal teknik som heter “Flash”. Webbläsarna tar nu bort stödet för Flash, vilket innebär att spelen slutade fungera 7 december 2020

Varför har ni tagit bort mitt/mina barns favorit-spel? 

Spelen på svtbarn.se fungerar inte i moderna webbläsare och gick därför inte längre att spela på många datorer och plattor.  Det finns ingen möjlighet att laga dem eller bygga om dem. SVT kan inte heller släppa spelen som open source eftersom vi inte äger alla rättigheter.

Kommer ni göra om de gamla spelen så att de fungerar i moderna webbläsare?  

Det finns inga planer att göra om de gamla spelen till en modernare teknik. I många fall skulle det vara omöjligt, eller mycket kostsamt, att återskapa spelupplevelsen. Flera av spelen är också skapade för att förlänga eller fördjupa upplevelsen av tv-program som inte längre är aktuella och som dagens barn inte känner till. 

Har SVT slutat göra spel? 

I takt med att allt fler tittar på tv via nätet har SVT prioriterat att utveckla SVT Play och videoupplevelsen på svtbarn.se, framför spelutveckling. Men vi gör fortfarande nya spel och lekar i appen Bolibompa. 

Guide taggad med: Hjälp support SVT Barn