Sveriges Television

Det sitter i väggarna

Uppdaterad

Erika Åberg och Rickard Thunér, programledare Det sitter i väggarna, framför en grön vägg med en tavla med blommor på. Det sitter i väggarna står animerat på bilden.Foto: Maria Rosenlöf/SVT

Det sitter i väggarna är ett bra program som har gett oss mycket i fem säsonger och reda för en sjätte. Men efter det tar programmet paus.

Varför pausar SVT Det sitter i väggarna?

Programmet kommer sändas som vanligt under hösten 2020 i SVT, men hösten 2021 har vi valt att pausa programmet för att göra andra publika satsningar. Erika Åberg och Rickard Thunér gör ett fantastiskt jobb som programledare i programmet. 

Vi har under en längre tid gjort ett flertal program om hus, husvård, historia, miljö med mera. Husdrömmar, Trädgårdstider, Hemma hos arkitekten, Cowboykåken för att ta några exempel. Även om det såklart inte är samma program har ämnena tagits upp i olika program över en tid. Och det är har vi gjort med glädje!

Det betyder inte att vi ska sluta göra dessa typer av program. Det är inte ovanligt att SVT gör omprioriteringar, pausar vissa program och beställer nya program. Det var så Det sitter i väggarna var möjligt från början.

Hur har ni kunnat spela in programmet under pandemin? 

Produktionen har under hela inspelningen följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Några av programmen var redan inspelade innan utbrottet av covid-19 i Sverige och därför är det äldre människor med som återbesökare. I vissa program har vi fått stryka återbesöken då personerna som skulle kommit varit över 70 år och det då bröt mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Guide taggad med: Arkitektur Livsstil Program Tablå