Sveriges Television

Ekdal & Ekdal om klimatet

Uppdaterad

Foto: SVT 

Klimatkatastrofen rycker allt närmare. Koldioxidutsläppen ökar, havsnivåerna stiger, förödande väderfenomen och gigantiska bränder blir allt vanligare. 

FN:s klimatpanel ropar efter mångdubblade ansträngningar för att hålla den globala uppvärmningen nere. Samtidigt agerar politiker, näringsliv och konsumenter alldeles för sakta. Kan Sverige bidra till den nödvändiga omställningen? 

Med bland andra Torbjörn Tännsjö, Mattias Svensson, Gunilla Svensson, Isabella Lövin, Björn Ferry, Antje Jackelén och Nyamko Sabuni. Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids knepigaste frågor och experter i studion sätter in problemen i globalt och historiskt sammanhang. 

Vi hävdar FN:s och IPCC:s övergripande slutsatser, att det existerar klimatförändringar, till och med en klimatkris, och att den situationen är skapad av människan. Vi låter debatten handla om hur vi kan eller ska hantera detta. 

Att det finns vissa som av olika skäl inte håller med om detta, även bland högt uppsatta politiker, är intressant och skulle kunna tas upp på något sätt, men i det här programmet har vi valt att inte fokusera på den aspekten.

Guide taggad med: klimat Ekdal & Ekdal