Sveriges Television

Hemma hos arkitekten

Uppdaterad

Foto: Ann Victorin /SVT

Sex tongivande svenska arkitekter, som bor i hus de själva har ritat, bjuder hem oss till husesyn och samtal kring hur de tänker för att skapa goda hem åt sig själva och andra. Det handlar om material, placering, ljus och proportioner. Men också om hur funktion kan kombineras med utsökt design och skönhet. 

Producenten Ann Victorin besöker Gert Wingård, Andreas Martin-Löf, Thomas Sandell, Martina Eriksson, Inger Thede och Sanna Hederus. Sex svenska arkitekter som bor i egenritade hus. Hur låter de årstidernas växlingar påverka hemmet och hur tänker de om kretslopp och hållbarhet i framtidens hem? Alla har egna funderingar kring arkitekturens betydelse för människans välmående.

Hem och inredning har blivit ett stort och folkligt intresse och engagerar oss, vare sig vi har ett stort hus eller en liten lägenhet. I inredningstidningar och tv-program kan vi vältra oss i design, drömma om hur vi skulle vilja ha det hemma och få tips och idéer.

I programserien Hemma hos arkitekten befinner vi oss i arkitektens egen experimentverkstad och får se smarta lösningar på allt från hur man får ett litet rum att kännas stort till hur vi kan skapa osynliga förvaringsutrymmen eller oväntade lösningar för vacker belysning. Vi bjuds på inspiration och får ta del av arkitekternas tankar och drivkrafter om det goda hemmet.

Hemma hos arkitekten startar i SVT2 och på SVT Play onsdag den 3 oktober!

Guide taggad med: Hemma hos arkitekten