Sveriges Television

Hemmahänget Fredag

Uppdaterad

Alex Hermansson, Tobbe Ek och Malin Olsson står framför en animerad skärm i olika färger. Längst fram står en animerad text "Hemmahänget".
Foto: Mattias Ankrah/SVT

Fyra fredagar framöver fortsätter framgångshänget i programmet Hemmahänget Fredag. I hela 90 minuter, från 16:00 till 17:30.


Varför fortsatte ni inte med Hemmahänget varje vardag?

SVT Barn tog fram ”Hemmahänget” för att vara en ”trygg vän i en svår tid”. Vi stod för några veckor sedan inför en samhällssituation där mycket pekade mot att vi skulle få en, åtminstone lokal, stängning av grundskolorna och vi ville då erbjuda ett tevebaserat sällskap varje vardag för att ersätta den sociala kontext som många barn i ett sånt läge skulle bli av med. Ett innehåll där våra trygga och älskade programledarprofiler kunde erbjuda både underhållning, interaktion och lugna. Vi är väldigt glada över att vi lyckades få till detta och det har varit ett väldigt uppskattat innehåll både live för de som varit hemma. Men också för de som kollat i efterhand.

Nu, en månad senare, pekar det mesta på att grundskolorna kommer fortsätta hålla öppet, men SVT Barn vill fortsätta finnas live i barnens liv i fyra veckor till i Fredagshänget. Behovet av samtalspartner och kompis i orolig tid kvarstår. Och vi har nu lyssnat på de som inte hann hem till Hemmahänget!

Vad kommer vara kvar från Hemmahänget?

Många populära programpunkter så som Hängkompis, chatta live, Doktor Petters tips och kändishandtvätten kommer att finnas kvar.

Programmet kommer även fortsätta med hemmahängare, artister, matlagning, pyssel och coronainfo ungefär som det sett ut hittills.

Vilka är programledare?

Malin Olsson är programledare tillsammans med sidekicken Dante Zia. Ibland dyker även Tobbe Blom och kompani upp med bland annat trolleriskola.

Guide taggad med: Barn Familj Program