Sveriges Television

Hur väljer ni era sportkommentatorer?

Uppdaterad

Vi väljer kommentatorer utifrån kommentatorskunskap, engagemang och kunnande inom sporten. Vi har några personer som i huvudsak är anställda kommentatorer, de utför de flesta kommentatorsuppdrag som finns inom ramen för SVT Sports utbud.


SVT Sport är Sveriges största sportredaktion. 

Här arbetar runt 90 fast anställa med att producerar både nyheter och livesänd sport för tv och digitala medier. Några av våra mest kända program är Vinterstudion, Sportnytt, Sportspegeln och Lilla Sportspegeln.  

SVT Sport äger sändningsrättigheterna till världsmästerskapen i många av de största idrotterna som fotboll, ishockey, friidrott, simning, ridsport, rally, skidsport och konståkning.  Vi sänder också från Paralympics och SM-veckan.

På digitala plattformar är svtsport.se en växande och uppskattad aktör och på våra sociala konton som t ex instagram har publiken möjlighet att diskutera de största sportsnackisarna och ta del av SVT Sport bakom kulisserna. Text-tv är också väldigt uppskattad och här hittar publiken dagens största sportnyheter samt löpande mål- och resultatrapportering.

SVT Sport arbetar aktivt för en jämställd sportbevakning och har som ambition att vara den ledande nyhetsbevakaren av breddidrotten i Sverige.


Är du sportintresserad? Missa inte våra olika sportprogrampå SVTPlay.se.

Guide taggad med: jobba på SVT Sport SVT