Sveriges Television

Husdrömmar

Uppdaterad

Gert Wingårdh och Anne Lundberg i en trädgård.Foto: Urszula Striner/SVT

I Husdrömmar får vi följa med bland sågspån och spik, men även livsöden och känslor tillsammans med Gert Wingårdh och Anne Lundberg.


Jag vill veta varifrån något kommer i Husdrömmar.

Vad kul att höra att du tittar på Husdrömmar. Du kan skriva till oss på kontakt@svt.se så ska vi försöka leta upp varifrån något är inköpt. Skriv gärna detaljerat vad du söker efter. Exempelvis avsnitt, tidskod, bilder med mera.

Jag vill vara med i Husdrömmar. Hur gör jag?

Vad kul att du vill medverka i Husdrömmar. När vi söker deltagare kan du ansöka på medverka.svt.se. Om det inte finns något där så söker vi inte deltagare just nu.

Hur har ni förhållit er till coronapandemin?

Husdrömmar är ett program som spelas in under lång tid och följer ofta människor som bygger sina hus över flera år. Material till den här säsongen som sänds 2021 började spelas in som tidigast år 2017, och det framgår då och då i grafikskyltar under avsnittens gång var vi befinner oss i tid.

Efter corona-virusets intåg har givetvis inspelningarna anpassats efter rådande restriktioner, även om de medverkande ibland rycks med i stunden och kanske står lite närmre varandra än rekommenderat. Inför varje inspelning har SVT alltid säkerställt att både medverkande och personal varit symptomfria och friska vid inspelning, och då symptom förekommit har vi ställt in inspelningar. 

Sicilien

När spelade ni in säsong 1 av Husdrömmar Sicilien?

Vi spelade in Husdrömmar Sicilien mellan november 2018 och januari 2020. Vi var med andra ord på plats innan utbrottet av coronaviruset i Italien blev känt.

Var hittar jag låtarna i programmet?

Vi har satt ihop en spotifylista som du hittar genom att trycka här.

Hjälper SVT till med renoveringen?

Nej, SVT har inte på något vis blandat sig i eller bidragit till renoveringsprojektet, det är helt och hållet familjens eget projekt.

Vad gäller för arbetsmiljö/säkerhetsregler i Italien?

Familjen har anlitat en italiensk arkitekt och byggfirma med totalentreprenad för renoveringen av huset. Entreprenaden innefattar el, vatten/avlopp, värme, badrum och lagning av tak. Ansvar för att byggarbetare följer landets rådande lagar och regler ligger därmed på entreprenören i relation till byggherren. SVT har följt familjens renovering dokumentärt och har ingen närmare insyn i den frågan.

Vad är deras budget för renoveringsprojektet?

Familjen köpte huset för strax över 800 000 svenska kronor. Deras budget för renoveringen är ungefär densamma, 800 000 kronor.

Guide taggad med: Hållbarhet Livsstil Program Reality