Sveriges Television

Husdrömmar

Uppdaterad

Foto: Mike Karlsson Lundgren/SVT

I Husdrömmar får vi följa med bland sågspån och spik, men även livsöden och känslor.


Jag vill veta varifrån något kommer i Husdrömmar.

Vad kul att höra att du tittar på Husdrömmar. Du kan skriva till oss på kontakt@svt.se så ska vi försöka leta upp varifrån något är inköpt.

Jag vill vara med i Husdrömmar. Hur gör jag?

Vad kul att du vill medverka i Husdrömmar. När vi söker deltagare kan du ansöka på medverka.svt.se. Om det inte finns något där så söker vi inte deltagare just nu.

Sicilien

När spelade ni in programmen på Sicilien?

Vi spelade in Husdrömmar Sicilien mellan november 2018 och januari 2020. Vi var med andra ord på plats innan utbrottet av coronaviruset i Italien blev känt.

Var hittar jag låtarna i programmet?

Vi har satt ihop en spotifylista som du hittar genom att trycka här.

Hjälper SVT till med renoveringen?

Nej, SVT har inte på något vis blandat sig i eller bidragit till renoveringsprojektet, det är helt och hållet familjens eget projekt.

Är bygget säkert/riskfritt? Vad gäller för arbetsmiljö/säkerhetsregler i Italien?

Familjen har anlitat en italiensk arkitekt och byggfirma med totalentreprenad för renoveringen av huset. Entreprenaden innefattar el, vatten/avlopp, värme, badrum och lagning av tak. Ansvar för att byggarbetare följer landets rådande lagar och regler ligger därmed på entreprenören i relation till byggherren. SVT har följt familjens renovering dokumentärt och har ingen närmare insyn i den frågan.

Vad är deras budget för renoveringsprojektet?

Familjen köpte huset för strax över 800 000 svenska kronor. Deras budget för renoveringen är ungefär densamma, 800 000 kronor.

Varför är Pernilla Månsson Colt programledare istället för Gert och Anne?

När Bill och Marie från början var med i Husdrömmar 2014 var Pernilla Månsson Colt programledare för Husdrömmar, med Gert Wingårdh som sidekick. Pernilla slutade som programledare för Husdrömmar 2018. Med Husdrömmar Sicilien gör Pernilla ett inhopp som programledare igen, då det är en helt ny serie och hon dessutom känner Bill och Marie sedan Husdrömmar-tiden.

Gert Wingårdh och Anne Lundberg kommer fortsätta som programledarpar för vanliga Husdrömmar, med ny säsong 2021.

Guide taggad med: Hållbarhet Livsstil Program Reality