SVT

Inloggningstjänstens sekretesspolicy

Uppdaterad

För det fall du väljer att skapa ett användarkonto gäller följande sekretesspolicy

Inloggningstjänsten gäller för Duo-appen men även för appen Melodifestivalen och andra tjänster på SVT som använder samma inloggning. Nedan benämns samtliga sådana som ”Inloggningstjänsten”.

Försäkran

Du är skyldig att vid registrering lämna sanna och riktiga uppgifter om dig själv. Genom att fullfölja registreringen och skapa ett användarkonto intygar du att de uppgifter som du lämnar är sanna och riktiga. Dina inloggningsuppgifter är personliga och får inte användas av annan än dig. Om vi har anledning att anta att inloggningsuppgifterna har missbrukats har vi rätt att stänga ner tjänsten för dig, göra den otillgänglig och/eller på annat sätt förhindra fortsatt otillåten användning.

Underhåll av tjänsten för inloggning m.m.

Vi åtar oss inte att tillhandahålla någon form av support eller underhåll av inloggningsfunktionen. Inte heller tar vi något ansvar för att inloggningsfunktionen alltid fungerar. Vi har rätt att när som helst och utan ansvar eller ersättningsskyldighet uppdatera, ändra, tillfälligt eller permanent begränsa eller stänga ner inloggningsfunktionen.

Personuppgiftsbehandling efter inloggning

SVT behandlar uppgifter om ditt namn, ditt användarnamn, din e-postadress, ditt telefonnummer, dina vänkopplingar samt din aktivitet i appen för att vi ska kunna identifiera dig, för att du ska kunna använda våra appar samt för att vi ska kunna se till att apparna fungerar på ett bra sätt.

Ditt namn och användarnamn samt din aktivitet inom våra appar är synliga för andra användare av apparna och kan komma att visas i anslutning till relevanta program.

Du kan även koppla på ditt Apple-, Google- eller Facebook-konto för att förenkla inloggningen. I detta fall ger du respektive företag information om att du använder våra appar. 

All personuppgiftsbehandling sker inom SVT:s publicistiska verksamhet. Det innebär att endast vissa bestämmelser i Dataskyddsförordningen (på engelska General Data Protection Regulation, GDPR) gäller för behandlingen, t.ex. reglerna som rör säkerhet för personuppgifter. Vi gör alltid vår yttersta att skydda de personuppgifter vi behandlar genom adekvata säkerhetsåtgärder.

Har du några frågor som rör SVT:s personuppgiftsbehandling är du välkommen att kontakta oss på dataskyddsforordningen@svt.se.

   

Så här använder vi Facebook-data

Om du väljer att skapa ett nytt konto i inloggningstjänsten med hjälp av Facebook så kommer e-postadressen från Facebook användas för att skapa ett konto i inloggningstjänsten. E-postadressen på inloggningstjänsten blir då helt frånkopplad från ditt Facebook-konto och du kommer kunna byta din e-postadress på respektive tjänst oberoende av varandra. 

När du skapar ett nytt konto i inloggningstjänsten eller väljer att koppla på ditt Facebook-konto till ett redan existerande konto i inloggningstjänsten kommer vi dessutom hämta Facebooks applikationsunika identifierare och spara den på ditt konto i inloggningstjänsten.

Om du väljer att logga in på ett existerande konto i inloggningstjänsten som har Facebook-koppling så hämtar vi Facebooks applikationsunika identifierare och använder den för att hitta och logga in på ditt konto i inloggningstjänsten.

Om du vill kan du också använda informationen om vilka dina Facebook-vänner är för att kunna skapa nya vänkopplingar inom våra appar. Mer specifikt innebär detta att vi hämtar din vänlista från Facebook och jämför dina vänners applikationsunika identifierare med de som finns sparade i inloggningstjänsten. De som matchar din vänlista presenteras då som en lista med användare som du i nästa steg kan välja att bli vän med.

Om du vill ta bort Facebook-kopplingen från ditt konto i inloggningstjänsten så gör du det genom att logga in på ditt konto i en app som använder inloggningstjänsten och där ta bort Facebook-kopplingen. När du gör detta kommer vi ta bort Facebooks applikationsunika identifierare från ditt konto i inloggningstjänsten. Du kan även gå in på https://konto.svt.se för att ta bort ditt konto och dess tillhörande data från inloggningstjänsten.

Guide taggad med: gdpr villkor