Sveriges Television

Prao och jobb på SVT

Uppdaterad

Vi söker ständigt nya talanger till 110 olika yrkesfunktioner bland annat som reportrar, frontend-utvecklare, controllers, fotografer, nätverkstekniker, strateger. 

Läs mer om hur det är att jobba på SVT.

SVT är Sveriges mest attraktiva arbetsplats med mycket kreativitet och arbetsglädjen genomsyrar arbetet, styrt av gemensamma värderingar med public service som grund. Vi arbetar ständigt med att förbättra vårt utbud för alla, om alla. För oss är det viktigt att du trivs och lyckas därför har vi stort fokus på vår arbetsmiljö. 

På SVT får du bra arbetsvillkor och förmåner som till exempel motionsbidrag, kompetensutveckling och hög intern rörlighet som kan bidra till flera olika karriärmöjligheter. Du får dessutom vara med på den spännande innovationsresan inom både TV och webb. 

Välkommen med din ansökan! 

Gör din prao eller praktik på SVT

Skulle du vilja göra din praktik på SVT eller kanske göra ditt examensarbete i samarbete med oss? Du kan söka exjobb eller praktikplats på SVT som en del av vissa eftergymnasiala utbildningar, i vissa fall även som inskriven på Arbetsförmedlingen.

När det gäller prao finns det ingen allmän policy hos oss på SVT att ta emot praoelever. Prao-elever kan ibland tas in i mån av tid. Är du intresserad av att söka prao-plats hos oss är ett tips att ta kontakt direkt med den avdelning eller den redaktion du är intresserad av och se hur möjligheterna ser ut.  


Vilken typ av arbetsgivare vill SVT vara? 

SVT har arbetat under många år med att vara en bra arbetsgivare och har goda villkor för våra medarbetare. Vi har också ett eget mål att vara och upplevas som den bästa mediearbetsgivaren så det finns med oss i allt vi gör hela tiden. 

Vi jobbar mycket med att skapa en trevlig arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter, balans i livet och trygghet i anställningen. 

Vilka yrken efterfrågas i framtiden?

Det är inte helt lätt att svara på exakt vad vi söker för det vet vi inte med säkerhet. Vi har i dagsläget mer än 110 olika yrken på SVT. Det vi med säkerhet vet idag är att alla våra roller digitaliseras på olika sätt och förändras i allt raskare takt. Många roller slås ihop och blir multi-roller medan andra roller blir ännu mer spetsiga som expertroller.
 
När vi anställer så är det inom i huvudsak fyra olika områden:

1. Journalister (reporter och redaktörer med god onlinekompetens och gärna kompetens inom redigering och foto dvs att man är multikompetent)
2. Produktionspersonal (fotografredigerare, TOM/Bing,  Ljustekniker/ljussättare, A-ljud, men även inom dekorsnickeri)
3. IT och teknik (systemutvecklare som jobbar inom vår egen IT värld eller olika IT-kompetenser som skapar och utvecklar våra olika digitala tjänster ut mot publiken)
4. Support och stödkompetens (marknad, HR Lön, analytiker, ekonomer, jurister mfl)
 
Det viktigaste för att bli duktig på sitt jobb är att brinna för det man gör och vara beredd på ständig förändring och utveckling. 

Är du nyfiken på SVT? Läs mer om oss och vår roll.

Guide taggad med: ansökan jobba på SVT praktik prao SVT