Sveriges Television

Kan jag använda SVT:s program i skolan eller på företag?

Uppdaterad

Du kan använda program och inslag som finns på SVT:s sajt och tjänster som SVT Play, Öppet arkiv, BarnPlay och svt.se i ett klassrum. Det är inte tillåtet att använda programmen i förvärvsverksamhet och/eller inför en större sluten krets.


För användande av program i skolmiljö kan det till exempel vara en klass i grundskolan, om det är en helt sluten krets elever och inte eleverna laddar ner eller sparar kopior på till exempel datorn. Den som använder programmen ansvarar för att användandet sker korrekt i enlighet med upphovsrättslagen. 


SVT kan även sälja program till företag och skolor. För frågor om försäljning av program kan du kontakta SVT Sales på sales@svt.se.


Är du student eller forskare kan du gå till https://smdb.kb.se/ där forskare och studenter kan få tillgång till SVT:s material från 1979 och framåt i studiesyfte. Du skickar en förfrågan om konto till SMDB där du anger syftet för sina studier. Materialet görs tillgängligt via ett antal universitetsbibliotek runt om i landet och kan ses på plats.

Guide taggad med: Företag Program Rättigheter Skola SVT