Sveriges Television

Kan jag använda SVT:s program i skolan eller på företag?

Uppdaterad

Du kan använda program och inslag som finns på SVT:s sajt och tjänster som SVT Play, Öppet arkiv, BarnPlay och svt.se i ett klassrum. Det är inte tillåtet att använda programmen i förvärvsverksamhet och/eller inför en större sluten krets.

För användande av program i skolmiljö kan det till exempel vara en klass i grundskolan, om det är en helt sluten krets elever och inte eleverna laddar ner eller sparar kopior på till exempel datorn. Den som använder programmen ansvarar för att användandet sker korrekt i enlighet med upphovsrättslagen. 

Om programmen inte finns tillgängliga på ovan nämnda kanaler, kan vissa av SVTs program finnas hos filmo.sekunskapsmedia.se eller filmcentrum.se.

SVT kan även sälja program till företag och skolor. För frågor om försäljning av program kan du kontakta SVT Sales på sales@svt.se.


Är du student eller forskare kan du gå till https://smdb.kb.se/ där forskare och studenter kan få tillgång till SVT:s material från 1979 och framåt i studiesyfte. Du skickar en förfrågan om konto till SMDB där du anger syftet för sina studier. Materialet görs tillgängligt via ett antal universitetsbibliotek runt om i landet och kan ses på plats.

Guide taggad med: Företag Program Rättigheter Skola SVT