Sveriges Television

Klassen

Uppdaterad


Foto: SVT

I ungdomsserien Klassen känner du igen din skoldag och de dilemman som uppstår. Du hittar serien på SVT Barn och på svtbarn.se. Diskutera på #klassensvt.


När kommer Klassen 4?

Nästa säsong av Klassen kommer att börja den 24 december 06:00 på SVT Barn.

Vad handlar Klassen om?

Nya dilemman och situationer uppstår i Klassen. Vem hänger med vem, vilka är på väg att bli ihop, vem sprider rykten och vågar man vara sig själv?

I ungdomsserien Klassen känner du igen dina egna och dina kompisars dilemman. Diskutera gärna #klassensvt

Hur jobbar Klassen/SVT Barn med viktiga frågor?

Vi tar upp svåra och viktiga ämnen i många av våra program och på många olika sätt. Vi tar hjälp av experter och utgår alltid från barnens perspektiv.

Hur tänker och jobbar ni redaktionellt kring att lyfta knepiga och/eller känsliga frågor?

Det är en väldigt svår fråga att svara generellt på. När vi berättar en historia, vare sig det är i Lilla Aktuellt, i Maxat eller i Klassen så försöker vi göra det knepiga förståeligt och förhålla oss rätt till det känsliga. Vi träffar också regelbundet barn i olika åldrar för att veta vad som är viktigt och relevant för dem, och hur de själva pratar om olika frågor. Vi får inte vika för delar av barnens verklighet för att det är svårt. Vi måste alltid stå på barnens sida.

Hur jobbar ni på Instagram?

SVT Barns instagramkonto publicerar regelbundet frågor till publiken så att barnen kan få reflektera över och uttrycka sina åsikter i viktiga frågor. Varje frågeställning illustreras med ett klipp ur serien. Sedan är det spännande att följa barnens ofta mycket kloka debatt. 

Vad är SVT Barns värde och vision?

SVT Barns värdegrund är samma som för resten av SVT och utgår ifrån det demokratiska samhällets grunder och alla människors lika värde. SVT Barn utgår från barnens perspektiv och vårt uppdrag är att producera och publicera tv-innehåll med och om barn på deras egna villkor. Vårt uppdrag är inte att utbilda. Däremot bygger vårt innehåll på gedigen kunskap om allt från barns utveckling till hur det är att vara barn i Sverige idag. Vi vet alla barn är viktiga och allt vårt innehåll utgår från den insikten.

SVT Barn har som mål att göra barn i Sverige insatta och nyfikna. Utbudet som helhet ska uppfylla så många av barnens behov som möjligt. Precis som SVTs vuxenutbud. Och vi lyder också under samma sändningstillstånd. Vår taktik för att göra publiken insatta och nyfikna är att oavsett genre vara roliga och spännande. Vi följer och mäter löpande vad barn och föräldrar konsumerar, vad de lärt/upplevt och vad de tycker om oss.

Vill du vara med i Klassen?

Då kan du mejla castingklassen@gmail.com eller via Facebook https://www.facebook.com/castingklassen/ I första hand söker vi barn som bor i närheten av Lund och Malmö och som är mellan 12-14 år. Det är produktionsbolaget STV som hanterar castingen.

Se mer

Guide taggad med: Barn Drama Program Serie Tablå