SVT

Klassen

Uppdaterad

Sex ungdomar sittandes och ståendes i en trappa i skolan

Serien vänder sig till dig som är i yngre tonåren och tar upp dilemman och frågor som är hämtade från högstadieelevers vardag. Du hittar serien på SVT Play och SVT Barn.

Kommer det en sjätte säsong?

Ja, det gör det! Exakt när är inte spikat, men troligtvis blir det runt jul som vanligt.

Det kommer inte vara någon ny castingprocess i år.

Vad handlar Klassen om?

Det handlar om små och stora saker som skapar igenkänning, vem hänger med vem, vem sprider rykten, hur det känns att inte bli sedd eller hur vänskapen sätts på prov när två vänner blir kära i samma tjej. Du hittar alla 4 säsonger på SVT Play och SVT Barn. Du kan även diskutera Klassen på #klassensvt

Hur tänker och jobbar ni redaktionellt kring att lyfta knepiga och/eller känsliga frågor?

Det är en väldigt svår fråga att svara generellt på. När vi berättar en historia, vare sig det är i Lilla Aktuellt, i Jobbigt eller i Klassen så försöker vi göra det knepiga förståeligt och förhålla oss rätt till det känsliga. Vi träffar också regelbundet barn i olika åldrar för att veta vad som är viktigt och relevant för dem, och hur de själva pratar om olika frågor. Vi får inte vika för delar av barnens verklighet för att det är svårt. Vi måste alltid stå på barnens sida.

Hur jobbar SVT Barn på Instagram?

SVT Barns instagramkonto publicerar regelbundet frågor till publiken så att barnen kan få reflektera över och uttrycka sina åsikter i viktiga frågor. Varje frågeställning illustreras med ett klipp ur serien. Sedan är det spännande att följa barnens ofta mycket kloka debatt.

Läs gärna mer om SVT Barn i guiden Vad är SVT Barn?

Se mer

Guide taggad med: Barn Drama Program Serie Tablå