Sveriges Television

Hur gör jag för att köpa ett program för privat bruk?

Uppdaterad

En yngre kvinna och en man sitter och skrattar framför en läsplatta

Tjänsten för privat- och medverkandekopior är tillfälligt stängt. I dagsläget har vi ingen prognos på när vi öppnar igen.

Vi kommer inte ha möjlighet att läsa igenom alla förfrågningar som har kommit under tiden vi har haft stängt. Var god att skicka ett till mejl när vi har öppnat igen.

Är du intresserad av att köpa en kopia på ett inslag eller program? Vänd dig till SVT Privat- och medverkandekopior för vidare information.

Jag har nyligen medverkat i ett program. Hur gör jag?

Om du nyligen medverkat i ett program och skulle vilja ha en så kallad medverkandekopia vänder du dig i första hand till redaktionen som producerade programmet.

Om redaktionen inte längre finns eller har möjlighet att hjälpa dig, kan du skicka oss en förfrågan till privatkopior@svt.se alternativt ringa under telefontiden. Se längre ner på sidan.

Vilka inslag kan jag köpa?

Som privatperson kan du endast köpa program och inslag ur SVT:s arkiv som SVT har fullständiga rättigheter till. Av upphovsrättsliga skäl kan SVT inte sälja kopior på utländska program eller serier. Program där skådespelare och artister medverkar, som till exempel dramaserier, teaterföreställningar, konserter eller musikprogram har vi inte heller möjlighet att sälja.

Vad får jag använda privatkopian till?

Kopior som du som privatpersoner köper är endast för privat bruk. Ingen annan visning eller vidarespridning är tillåten. Är du intresserad av kopia för annan användning eller visning – till exempel i en utbildning eller på ett företag? Kontakta i så fall SVT Sales för vidare information. De nås via sales@svt.se.

Vad kostar det att köpa en privatkopia?

Lågupplöst digital fil med vattenmärkning

 • Kortare inslag/del av program 750 kronor
 • Program på upp till en halvtimme 1 000 kronor
 • Program på upp till en timme 1 250 kronor

Priset baseras bland annat på research, administration och teknisk bearbetning. Leveranstiden för en digital fil är vanligtvis inom en vecka.

Om ursprungsmaterialet endast finns sparat på film tillkommer även en scannerkostnad på minst 1500 kr för överföring av materialet till ett digitalt format.

Vad behöver vara med i beställningen?

Vi ser gärna att din beställning innehåller uppgifter kring programmet eller inslaget du söker:

 • Kanal
 • programmets titel
 • sändningsdatum
 • tid
 • medverkande
 • och ditt namn och dina kontaktuppgifter.

Ju mer uppgifter du kan ge oss, desto snabbare går vårt arbete.

Vem kan jag vända mig till?

Bäst är om du kontaktar redaktionen via mejl, privatkopior@svt.se.

Annars finns det brevvägen eller via telefon:

 • Sveriges Television AB SVT Försäljning
  Privat- och medverkandekopior
  105 10 Stockholm
 • Telefontid onsdag kl. 9.30 - 10.30 på 08-784 60 55

Kommer program x ut på DVD?

SVT ger inte längre ut dvd:er. Så för våra egenproducerade program kommer inga DVD-utgåvor.

Om det kommer ut dvd:er för andra program så är det produktionsbolaget som ger ut det. Så vänd dig gärna till produktionsbolaget för att fråga. Vilka som har producerat programmet står i slutet av varje program.

Se mer

Guide taggad med: Företaget SVT Rättigheter