SVT

Lokala nyheter

Uppdaterad

SVT ska vara närvarande i hela Sverige oavsett var i landet du bor. Vi har de senaste åren satsat på att utöka den lokala journalistiken. Exempelvis har vi ökat antalet lokala redaktioner runt om i landet.  

Du kan följa dina lokala nyheter via de lokala sändningarna och sajten.

Förstärka den lokala journalistiken 

SVT ska rapportera från hela Sverige. Vi har en ambition att öka andelen lokala reportage i hela landet. Våra lokala redaktioner har utökats från fyra i början på 70-talet till dagens fyrtiofem och ännu fler vill vi bli. Läs mer om hur SVT bygger ut den lokala journalistiken här. 

Vi har även en vilja att öka andelen lokalt material i våra rikssända program, exempelvis Rapport. I vårt program Sverige idag samlar vi de största nyheterna från de lokala sändningarna, och i Landet runt kan du som tittare följa spännande, intressanta och gripande reportage från hela Sverige. 

Undvika upprepningar av nyheter 

SVT:s lokala redaktioner är fristående från riksredaktionerna och gör därför sina egna reportage. Om en lokal nyhet är intressant för hela landet kan den dock även tas med i de rikssända programmen, och vice versa. För vissa tittare blir då nyheten en upprepning, men för alla andra är den ny. 

Vi försöker undvika upprepningar av nyheter genom att göra olika versioner, men oftast vet vi inte förrän strax inpå en sändning vilka inslag som kommer gå. 

Kontakta de lokala redaktionerna 

Här hittar du kontaktuppgifter till alla SVT:s lokala redaktioner och här hittar du kontaktuppgifter till de ansvariga utgivarna.  

Relaterat 

Lokala nyheter på SVT Play 

Guide taggad med: lokala nyheter Nyheter Program