Sveriges Television

Madame Deemas kärleksresa

Uppdaterad

Deema och Ahmad sittandes på en sten framför en större sjö. Deema håller en rosa hjärtformad ballong där det står "Madame Deemas kärleksresa" i vit text.
Foto: Lucas Frisk Bergqvist/Capture Things AB

Kommer det en säsong 3?

Det finns ingen beställning på en säsong 3. Är det så att Deema och Ahmad återvänder till Sverige så håller vi tummarna på en ny säsong.

Vissa kommentarer i serien kan uppfattas som stötande. Hur kan ni tillåta det?

Madame Deemas kärleksresa är ett program som skildrar verkligheten. Ett realityprogram så att säga. Alla medverkande är sig själva, alla pratar öppet om sina tankar och få själva stå för sina åsikter.

Vi är medvetna om att vissa kommentarer kan upplevas som stötande och problematiska. Vi vill att programmet ska leda till nya möten och lyfta upp de fördomar som finns. Det finns flera såna möten i serien. Bland annat sker det ett intressant möte mellan chauffören John och Vanessa i avsnitt 3.

Varför valdes just de svenska paren och hur hittade ni dem?

Efter att produktionsbolaget fick reda på att Deema och Ahmad haft problem i deras relation, har de gjort research på ämnet och hittat par som på olika sätt och vis kunna hjälpa eller inspirera det arabiska paret.

Alla par är castade utifrån en egen berättelse eller situation som var relevant för de utmaningar Deema och Ahmad upplevde i deras relation.

Vem är Deema? Var är hon ifrån?

Deema Bayyaa (Dima Bayaa, Deema Bayaa) är född i Damaskus, Syrien i 1978. När hon var 16 flyttade hon till Damaskus för att studera (engelsk litteratur) och här upptäckte den välkända arabiska regissören Najdat Anzoor hennes talang som skådespelare. Hon fick en ledande roll (Hadeel) i tv-serien AL Kawasir och med dess började hon sin karriär och blev en välkänd stjärna i den arabiska världen.

Guide taggad med: Kultur Livsstil Program Reality