Sveriges Television

Melodifestivalen 2020

Uppdaterad

Vinnaren av Melodifestivalen 2019, John Lundvik. Foto: Stina Stjernkvist/SVT.

Blir det din låt som vinner Melodifestivalen 2020? Mellan 26 augusti kl 09.00 och 15 september kl 23.59 kan du som vill tävla i nästa års festival skicka in låtar direkt på bidrag.melodifestivalen.se


Totalt ska 28 bidrag tävla i Melodifestivalen 2020, varav ett av bidragen är en av finalisterna i P4 Nästa, som avgörs 24 augusti i Linköping. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen och de övriga 14 bidragen består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen.

– Det känns fantastiskt kul att öppna upp ”porten” till Melodifestivalen 2020, detta första steg mot Hela Sveriges Fest. Vi ser fram emot starka melodier, tydliga uttryck och en härlig musikalisk blandning från artister och upphovspersoner, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020.

Den 26 augusti kl 09.00 öppnar vi vår anmälningssajt på adressen http://bidrag.melodifestivalen.se. Den som inte vill riskera att missa öppnings-datumet kan redan nu gå till adressen och anmäla sig för en påminnelse via mejl.

Läs tävlingsreglerna på svenska här.

Read rules of contest in English here.

Har du frågor kontakta Mello2020@svt.se

Information om personuppgiftsbehandling där bidrag laddas upp

SVT behandlar de uppgifter som anges i formuläret såsom uppgifter om vem som sjunger och vilka som är upphovspersoner till tävlingsbidraget för att bidraget ska kunna vara med i Melodifestivalen. Vi gör alltid vår yttersta att skydda de personuppgifter vi behandlar genom adekvata säkerhetsåtgärder.

SVT använder en konsult i samband med att bidrag skickas in. Personuppgifter lämnas dock inte till någon tredje part. Alla uppgifter stannar inom EU/EES.

All personuppgiftsbehandling sker inom SVT:s publicistiska verksamhet. Det innebär att endast vissa bestämmelser i personuppgiftslagstiftningen gäller för behandlingen, t.ex. reglerna som rör säkerhet för personuppgifter. Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på dataskyddsforordningen@svt.se.