Sveriges Television

Melodifestivalen i SVT Play!

Uppdaterad

Sveriges stora musikfest är snart tillbaka och just nu pågår förberedelserna inför Melodifestivalen 2018 för fullt! Här kommer den viktigaste informationen om vad som gäller för Melodifestivalen i SVT Play! 


Kommer jag kunna följa Melodifestivalen live i SVT Play?

Alla SVTs Kanaler finns tillgängliga och går att följa live i SVT Play för Webbläsare samt apparna för mobiler och surfplattor! Använder du någon av SVT Play-apparna för TV, där kanaler inte finns tillgängliga (Apple TV, Android TV samt Smart-TV), så rekommenderar vi istället att använda Airplay eller Chromecast för att "skicka" programmen till din TV från mobilen, surfplattan eller datorn! 


Kommer jag kunna följa Melodifestivalen utomlands? 

Ja, programmen och bidragen går att se även om du befinner dig utomlands! 


Hur länge är program och bidrag tillgängliga på SVT Play?
Fram till deltävling 3 den 18 februari kan du se årets Melodifestival på SVT Play och svt.se/melodifestivalen från sändning till och med måndagen efter klockan 23.59, det vill säga i tre dagar. Därefter avpubliceras programmen. Efter fjärde deltävlingen publiceras sedan samtliga deltävlingar igen och går att se fram till 30 dagar efter finalen. Bidragen som slås ut och går till Andra chansen går att se efter respektive deltävling medan de bidrag som går direkt till final publiceras efter fjärde deltävlingen.


Hur röstar jag under direktsändningarna?

Du kan rösta med Melodifestivalens app eller via telefonsamtal eller sms. Om du röstar med telefonsamtal eller sms använder du de telefonnummer som presenteras under tv-sändningen och på svt.se/melodifestivalen. Observera att det uppstår en fördröjning: När du tittar på digital-tv finns alltid en större fördröjning i förhållande till verkligheten än i traditionella tv-sändningar. Fördröjning uppstår också om du tittar på tv-program på webben. Normalt kan du räkna med en fördröjning på cirka 40 sekunder när du tittar på en direktsändning. Om du har en mottagare med hårddisk där man kan sätta sändningen på paus (PVR) måste du kolla att du verkligen ser sändningen live och inte fördröjt. Annars kan omröstningen vara avslutad i verkligheten medan den fortfarande ser ut att pågå på din tv. Håll fördröjningen i åtanke när du röstar. Observera att det inte går att rösta under reprisen av programmet.
Guide taggad med: Melodifestivalen SVTPlay