Sveriges Television

Mixat

Uppdaterad

Mixat är vår nyhetsapp för barn. Appen består av en chatbot som ger barnen en mix av rolig fakta och senaste nytt.

Vad är SVT Mixat?

Mixat är en app där en chatbot ger barnen en mix av roliga fakta och senaste nytt. Med Mixat bygger SVT relation till en ung målgrupp. Målgruppen inkluderas i en gemenskap och möts av en mixad dialog kring aktuella ämnen i världen och livet. Till skillnad från sociala medier erbjuder Mixat en trygg miljö utan hat och hot.

Vem är SVT Mixat till för? 

Vi har utvecklat Mixat med mellanstadiebarn i fokus, det avgör inriktningen i appens innehåll och design. Men eftersom det är en ålder då väldigt mycket händer, passar Mixat för såväl något yngre som äldre barn. Appen ger en mix av roliga fakta, senaste nytt och chattar - vår bot är perfekt att prata med när man har en stund över! 

Vad är en bot?

En bot är ett program som ställer frågor och ger svar. Just våran bot är skriven av journalister och experter som tar upp saker barnen vill veta.

Vilka jobbar med SVT Mixat?

Mixat består av journalister och ett utvecklingsteam. Journalisterna skriver och anpassar dialogen till boten. Utvecklingsteamet arbetar med att utveckla och anpassa Mixat utifrån barnens behov.

Namnfunktionen & integritet

I boten frågar Bixo om användarens smeknamn. Det är självklart valfritt att fylla i och datan sparas endast lokalt i användarens enhet.

I övrigt samlar vi in statistik om hur användarna använder Mixat för att kunna förbättra tjänsten. Uppgifterna kan inte kopplas till en specifik person.

Här kan du läsa om hur SVT behandlar personuppgifter: https://kontakt.svt.se/guide/cookies-och-personuppgifter

Varför frågar boten om ett smeknamn?

Vi vill stärka relationen mellan barnet och boten Bixo och tror att när boten använder smeknamnet i sina hälsningsfraser känner barnet sig viktigt och bekräftat.

SVT samlar inte in någon data i denna funktion, utan det sparas endast lokalt hos användaren.

Var finns Mixat?

Appen finns att ladda ner på Appstore och Google Play.

Relaterat

Blogginlägg: Hur vi fick barn att aktivt konsumera nyheter.