SVT

Morgonstudion

Uppdaterad

Morgonstudion är SVT:s start på nyhetsdygnet där vi erbjuder inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuar vi aktuella gäster. 

Morgonstudion ser du i SVT1 och på SVT Play på vardagar mellan kl. 06:00-09:10. Nyhetssammanfattningar ser du varje hel- och halvtimme med väder kvart i och kvart över. Sändningstiden är med hänsyn till dig som är aktiv och ska iväg till jobb eller skola, som har tid att se en stund men inte sitta framför tv:n hela morgonen. 

Erbjuda nyheter på morgonen  

Morgonen upplevs av många som den viktigaste nyhetsstunden under dagen och genom att ha ett program på morgonen som följer nyhetsflödet stärks SVT som nyhetsleverantör. I grunden handlar Morgonstudion om att erbjuda en välkomnande och informativ startpunkt för nyhetsdygnet. Som publik får du även ta del av intervjuer med gäster som kan sätta en händelse i ett sammanhang, väcka en tanke eller ge en djupare förståelse. 

Guida tittarna till de stora rubrikerna 

Morgonstudion har en textremsa med nyheter i nederkanten av bilden. Den är tänkt som ett komplement för att guida dig som tittare till de stora rubrikerna, till det som just nu är det viktigaste ämnet i studion och omvärlden. 

Relaterat

Så kontaktar du SVT

Språkfel eller faktafel i nyheterna

Guide taggad med: Morgonstudion Nyheter Program