SVT

Nyhetsrapportering

Uppdaterad

En mikrofon med SVT-logotypen på hållandes framför en person som gestikulera med händerna.

Vi arbetar hårt för en sådan allsidig nyhetsrapportering som möjligt. Men alla frågor kan inte ställas och alla sidor kan inte lyftas i ett enskilt reportage eller inslag.

Vi sänder flera nyhetsprogram, så som Morgonstudion, Rapport och Aktuellt, samt skriver en hel del nyhetsartiklar varje dag. Utöver detta sänder vi flera samhällsprogram, exempelvis Agenda, Sverige möts och våra "byråer" som Utrikesbyrån, Ekonomibyrån och Politikbyrån, varje vecka. För att då kunna ta del av mer information och fler aspekter är det bra att följa vår rapportering i sin helhet. Exempelvis är ett inslag i Rapport cirka två minuter och vi rapporterar därför ofta mer om en händelse i våra övriga sändningar eller på vår sajt. Med tiden kan vi dessutom bredda vår bevakning.

Innan du kontaktar oss om att viktig information saknades i ett visst reportage eller inslag får du gärna använda en sökmotor för att ta reda på vad mer vi har rapporterat inom ämnet. Ifall du fortfarande anser att vi helt har missat att belysa en viktig fråga eller aspekt kan du tipsa oss genom att mejla till svtnyheter@svt.se eller din lokala nyhetsredaktion. Läs mer om hur du kan kontakta nyhetsredaktionerna här.

Relaterat

Är SVT:s nyheter alltid opartiska?

Vad innebär det att SVT ska vara opartiska?