Sveriges Television

Alla för en

Uppdaterad

Karin Sundberg är programledare för "Alla för en" på SVT i höst. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT. 

Katrin Sundberg programleder höstens nya fredagsunderhållning ”Alla för en” på SVT. Programmet har en amerikansk förlaga, ”Hollywood Game Night” där två lag med kända profiler tävlar i kluriga frågor inom musik, TV, film och ordlekar.
– Jag älskar att tävla själv, men det gör ingen i min familj, så nu ska jag ta chansen att leka av mig, säger 
Katrin Sundberg.

I varje avsnitt tävlar två lag med kända profiler mot varandra i kluriga frågor som rör populärkultur. Tempot är högt och inramningen lekfull. I varje lag ingår även en VIP-gäst som inte behöver vara känd för publiken, men som har ett stort intresse inom ämnet. De två lagens främsta uppgift är att föra fram sin VIP-gäst till seger.
– Vi har länge sneglat på formatet ”Hollywood Game Night” som har gjort succé i USA under ledning av komikern Jane Lynch. Kombinationen av smarta och underhållande tävlingar är omöjlig att inte låta sig ryckas med i, och vi hoppas att programmet ska uppskattas av hela familjen eftersom det framförallt bygger på nutida populärkultur, säger Christina Hill, nöjeschef SVT Göteborg.

Katrin Sundberg är skådespelare, manusförfattare, regissör och komiker. Hon har även den senaste tiden gjort stor succé i sociala medier med sina träffsäkra kortfilmer där hon driver med aktuella företeelser. År 2009 belönades hennes omtyckta rollfigur ”Häxan Surtant” på SVT med TV-priset Kristallen i kategorin ”Årets barnprogram”.
– Vi glada att SVT äntligen får arbeta med Katrin Sundberg som programledare, hon är som klippt och skuren för det här programmet med sin humor och pondus. Den kommer säkert till användning när hon ska försöka hålla ordning i klassen på fredagskvällarna framöver, säger Christina Hill.

Vid Katrins sida finns Björn A Ling som ansvarar för musiken i programmet. Björn är musiker och skådespelare känd från bland annat Smala Sussie, Bröllopsfotografen, Mammas pojkar och TV-serien Ack Värmland. Han har även turnerat med den egna föreställningen ”Din jävla fegis” på en rad orter i Sverige tillsammans med Johan Östling.

Hollywood Game Night är ett format som SVT köpt av NBC Universal. Programmet har sänts under fem säsonger i USA och sålts till 17 andra länder, däribland Kanada, Finland, Island, Frankrike, Spanien, Grekland och Ryssland. ”Alla för en” produceras av SVT Göteborg.

Programmet kommer att sändas på fredagar kl 20.00 i SVT1 och har premiär i september. Tio avsnitt.

Guide taggad med: Underhållning