Sveriges Television

Om nyhetsutbudet på SVT Play under vinter-OS

Uppdaterad

SVTs sport- och nyhetsprogram kommer inte gå att se utomlands på SVT Play under vinter-OS i Sydkorea. Det enda undantaget är Rapports 19.30 sändning som kommer klippas om för att vara tillgänglig utomlands.

Vilka nyhetsprogram gäller det?

Detta gäller alla nyhetsprogram: Sportnytt, riksnyheter, lokala nyhetsprogram, Lilla Aktuellt och SVTs nyhetsprogram på minoritetsspråk och lätt svenska.

Undantaget är Rapports 19.30-sändning som kommer klippas om för att vara tillgänglig utomlands. Den klippta versionen kommer inte ha något os-material och publiceras senaste kl. 20:30.

Är det några program som kommer tas bort från SVT Play?

Nej, SVT Play kommer publicera alla nyhetstitar som vanligt under Vinter-OS. Däremot begränsas publiceringen av Morgonstudions sportnyttsändningar i SVT Play: istället för att publicera alla tre kommer vi enbart publicera en av sändningarna och då tidigast kl 15.

Varför ska OS påverka min möjlighet att se program i SVT Play? 

Det beror på rättigheter som SVT har att förhålla sig till. Vi vill visa inslag från Vinter-OS i vårt ordinarie utbud av sport- och nyhetsprogram. För att kunna göra det måste vi tyvärr begränsa visningen till enbart Sverige. 

Om Vinter-OS i SVT och SVTs rättigheter