Sveriges Television

SVT Opinion och Opinion Live

Uppdaterad

I veckans Opinion live debatteras veckans viktigaste samhällsfrågor. Programledare är Belinda Olsson. Se Opinion på SVTPlay.

Opinion live, programlett av Belinda Olsson, är ett samhällsprogram som både fördjupar och erbjuder nya perspektiv i aktuella debatter. Programmet erbjuder spännande möten mellan beslutsfattare och de som påverkas av deras beslut, mellan debattörer, tyckare och forskare. I direktsändning kan känslorna svalla och nerverna vara på helspänn. Programmet sänds klockan 22.00 på torsdagar i SVT 1.

Våren 2018 avslutades liveflödet som gick att nå via SVT Opinions sajt och SVT:s Duo-app under programmets gång. Istället publiceras debattinlägg och/eller nyhetsartiklar i ämnena inför programmet på svt.se/opinion.

I Opinion live ska fler få komma till tals. Här bjuder vi in publiken på plats och er tittare på sociala medier att tycka till. Det är högt till tak och med glimten i ögat.

Programmets kanal till tittarna är via sociala medier. Där fortsätter diskussionerna kring ämnena i programmet. Kommentarer som skrivs där kan komma att publiceras i Opinion live under sändning.

Hur gör jag för att få sitta i publiken?

Du kan maila opinionlivepublik@svt.se för att boka in dig! Vi sänder oftast från Göteborg. Alla som är intresserade kan anmäla sitt intresse, men vi söker också aktivt upp personer som är relevanta för de ämnen som ska tas upp. Vi arbetar hårt för att få en balans mellan olika åsikter i publiken och hos de medverkande.

Hur presenteras deltagare i programmet?

Vi presenterar personer som medverkar i Opinion Live utifrån hur deras livssituation eller yrkesroll gör dem relevanta för medverkan i programmet. Om det finns en koppling till ett politiskt parti ska även detta redovisas när personen talar. Namnskyltar innehåller väldigt komprimerad information.  


Relaterat

SVT Opinion

Är du intresserad av debatter har vi fler att erbjuda på SVT Play.

Guide taggad med: Debatt Opinion live Program