Sveriges Television

På spåret

Uppdaterad


Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Alla känner vi till "Vart är vi på väg?". På spåret är ett av Sveriges största underhållningsprogram och har varit ett älskat program i decennier. 


Hur har På spåret förhållit sig till coronapandemin?

Förutom att vi självfallet förhöll oss till de vanliga rekommendationerna som Folkhälsomyndigheten har gått ut med så hade vi ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen.

Samtliga deltagare informerades noggrant om vilka åtgärder vi hade implementerat samt att man när som helst kunde välja att avstå medverkan. Vi är förstås glada över att alla kände sig trygga med de rutiner vi införde och att vi lyckades genomföra inspelningarna på ett smittsäkert sätt.

Under inspelningarna gjordes obligatoriska tempmätningar av alla medarbetare inför inpassering i tv-huset, oavsett om det var framför eller bakom kameran. Produktionen levde i en avskild bubbla ifrån alla andra medarbetare i tv-huset i Göteborg där vi spelar in.

När det kom till publik hade vi början av inspelningarna en mindre publik på plats för att mot slutet helt utesluta publik på plats i enligt med de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten gick ut med.

Kommer det bli 13 avsnitt av På spåret som vanligt?

Ja. Inget stoppar På spåret. Denna säsong blir det 13 avsnitt som vanligt. Detta efter ett hårt arbete av både redaktionen och medverkande.

Vanliga frågor och svar

Hur söker jag en biljett?

Biljetterna slut för i år. Det är många som har sökt och vi behandlar nu ansökningarna löpande.

Om du har ansökt och får en biljett kommer du bli kontaktad på mejl och sms. Om du inte fått ett meddelande står du på reservlistan, och det gör du fram tills det inspelningsdatum du sökte till.

När det går att söka biljetter så skriver vi om det på På spåret på Facebook och vår medverkarsida. Om det inte står något där så är biljetterna slut för säsongen.

Vi brukar släppa biljetterna någon gång i slutet av augusti eller under september.

Vad heter låten i inslaget?

Alla låtar som finns med i programmet finns listade i slutet av programmet. Du kan se programmet igen på SVT Play.

Kommer Tyst Kupé tillbaka?

Ja! Glada nyheter. Tyst Kupé är tillbaka och går att se på SVT Play.

Går det att se På Spåret utomlands? 

Ja, På Spåret har visningsrättigheter utomlands och kommer vara tillgängligt över hela världen.

Var är vinjetten i På spåret?

Vi har förnyat inledningen av programmet och tagit bort vinjetten. I stället för att producera en ny uppdaterad variant valde vi en rappare start rätt in i programmet.

Delta i På spåret med appen Duo

I SVT:s Duo-app kan du spela med i På Spåret och tävla mot dina vänner eller lagen i rutan. Spelet i appen är ljudstyrt och fungerar därför utmärkt såväl på fredagskvällen framför TV:n som när man tittar på programmet i efterhand i SVT Play.

Spelet finns i SVT:s Duo-app och fungerar för både iPhone och Android-mobiler.

Se mer