Sveriges Television

Så använder du SVT Play på din TV

Uppdaterad

Det finns flera sätt att använda SVT Play på en TV eller annan stor skärm.

Trådlöst med Android TV, Chromecast eller AirPlay via Apple TV

  • Android TV: SVT Play finns som app till apparater med Android TV. Utöver det fungerar apparater med Android TV även som en Chromecast vilket betyder att du kan skicka video från SVT Play med en annan apparat, till exempel en mobil. 
  • Chromecast: Genom att ansluta en Chromecast-sticka till din TV kan du skicka ("casta") video från SVT Play-apparna för iOS och Android. Du kan även skicka videor från svtplay.se på en dator med webbläsaren Google Chrome + tillägget Cast.
  • Apple TV: SVT Play finns som app på Apple TV. I äldre versioner finns den förinstallerad, på nyare måste den laddas ner från App store. Med en Apple TV kan du även se och styra både SVT Play och Öppet arkiv (http://oppetarkiv.se) trådlöst via AirPlay-funktionen som finns i iPhone, iPad och iPod touch. Det senare är det enda sättet att titta på SVTs linjära tv-kanaler i SVT Play via Apple TV.

Observera att din mobil/dator behöver vara ansluten till samma nätverk som din Chromecast eller AppleTV för att den trådlösa uppspelningen ska fungera.

Koppla ihop datorn och TV:n

Med moderna tv-apparater och datorer behöver du bara en hdmi-sladd för att överföra ljud och bild. Med äldre apparater är det knepigare. Så kopplar du ihop datorn med TVn.

Smart-tv

SVT har inte utvecklat specifika appar för olika smart-tv-modeller. Däremot har vi utvecklat EN app byggd på en standard som heter HbbTV och fungerar i nyare smart-tvs. Vår app "SVT Play BETA" finns just nu tillgänglig på vissa smart-tv-modeller från 2015 och framåt

Andra smart-tv-apparater erbjuder SVT Play-appen för Android TV.

Om du har en smart-tv och vill använda SVT Play kan du i vissa fall även använda svtplay.se i smart-tvns webbläsare. Vår webbtjänst (hemsida) svtplay.se är dock enbart anpassad för webbläsare i datorer, mobiler och surfplattor, inte webbläsare i tv-apparater. Vi kan alltså inte garantera att det fungerar i din smart-tvs webbläsare och det kan sluta fungera på modeller där det har fungerat tidigare.

Varför fungerar inte svtplay.se på min Smart TV?

Mediecenter

Det finns olika modeller med internetuppkoppling som gör att du kan spela upp och styra ljud och bild på en TV. Om du har en Apple TV eller en apparat med Android TV kan du använda våra egen-utvecklade SVT Play-appar.

SVTr 

Vissa tv- och teleoperatörer erbjuder en inspelningstjänst för SVTs program. Tjänsten kallas SVTr. Vi ansvarar inte för operatörernas utformning och underhåll av SVTr. Eventuella brister i SVTr bör påtalas för respektive operatör.