Sveriges Television

Så bevakar vi riksdagsvalet 2018

Uppdaterad

Vi vill skildra hela Sverige och ge fler perspektiv med vår valbevakning. Med dialogprojektet #dinröst gör vi innehåll av det som väljarna tycker är viktigast just nu.

SVT:s tydliga vision för vår valbevakning är att ingen väljare ska gå till valbåset, eller avstå, med upplevelsen att deras verklighet inte har beskrivits i SVT:s valutbud. 

Vi kommer att sända en rad specialprogram som knyter an till valet, för alla väljare, åldrar och på en rad olika plattformar. Liksom tidigare sänder SVT direkt från Almedalsveckan. Vi kommer även att presentera flera olika valkompasser för att underlätta publikens val.

Under våren kommer Opinion Live att göra flera specialsändningar från olika orter runt om i landet.

I maj sänds som vanligt den stora partiledardebatten i Agenda, och under augusti och september genomförs partiledarutfrågningar med partiledarna för samtliga riksdagspartier. 

Tillsammans med SFI och Folkets Bio kommer vi att göra och sända 8 kortdokumentärer på temat "röst" som vänder sig till förstagångsväljare och ska väcka politiskt engagemang hos en ung publik. Dokumentärerna kommer att sändas efter sommaren.

Inför valet ska alla partiledare få tala fritt om sin framtidsversion av hur Sverige ska se ut år 2028. I maj sänder SVT partiledarnas ”tal till nationen”.

Fler detaljer kring vår valbevakning kommer att presenteras löpande.