SVT

Så här arbetar SVT Barn med målgrupper och tablå

Uppdaterad

En animerad emoji.

SVT Barn vänder sig till barn mellan alla barn, från 3 år upp till ibland 15 år.

Hur har ni delat upp tablån på SVT Barn?

Vi brukar dela in programmen i sådana som lämpar sig för yngre barn (ca 3–6 år) och program som passar bättre för äldre barn (ca 7–11 år).

Under morgonen sänder vi program för de yngre barnen, för att någon gång efter 07.00 sända för skolbarnen då de vill titta innan de går till skolan.

Under dagen sänder vi för de yngre barnen, för att sända för de äldre barnen från cirka 15:00. när de har kommit hem från skolan. 

På eftermiddagen sänder vi åter igen för de yngre barnen och med start 18.30 sända för de äldre barnen. SVT Barns tablå tar slut någon gång runt 20.00 för att bli SVT24.

När det är lov och helgdagar tar vi hänsyn till det och gör om tablån något. Detta då deras tittning ser annorlunda ut.

Har SVT Barns program åldersgräns?

Nej, generellt så har inga av våra program en åldersgräns. Detta beror på att det är svårt att bedöma vad ett enskilt barn i en viss ålder kan och gilla att se på.

Om vi tar fobier som exempel. En nioåring kan vara jätterädd för clowner, medan en treåring kan tycka de är roliga. Det vill säga när det kommer till läskigt innehåll är det svårt att sätta en åldersgräns.

Däremot arbetar vi med målgrupper. Detta för att skapa ett brett utbud och för att varje barn ska hitta något de gillar på SVT Barn.

För att hitta det barnet gillar rekommenderar vi att titta tillsammans med barnet. Ni vuxna i barnets närhet vet bäst vad hen kan se och klarar av att titta på.

Vårt utbud finns både i vår app och på svtbarn.se och där kan du själva välja vilket program du vill se och vilken tid.

Läs gärna mer om hur vi arbetar med grovt innehåll i vår guide Hur arbetar SVT med grovt innehåll?

Guide taggad med: Barn Program Tablå Ung