Sveriges Television

Så gör du för att besöka SVT

Uppdaterad

Hej, vi tar gärna emot ditt besök på SVT. Just nu kan du besöka våra verksamheter i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Besök oss i Stockholm

 Oxenstiernsgatan 34

I Stockholm finns SVTs största kontor med inspelningsstudio. Vi har ett 20-tal guider - alla anställda eller tidigare yrkesverksamma på SVT sedan många år och som kan allt som är värt att veta om tv. I Stockholm kan vi ta emot max 50 personer/dag, måndag-torsdag kl. 16.00-17.00. Vid ca 30 personer delas gruppen i två, vid 50 personer i tre grupper/tre guider. 

Nu är alla tider för hösten 2017 fullbokade!

 

Det får du lära dig och uppleva under ditt besök hos oss

Du får en allmän introduktion av SVT och Public Service samt en rundvandring i bland annat studior, kontrollrum och dekorverkstad. Det skiljer sig dock från dag till dag vad vi kan bjuda på - lite som utbudet på en fiskmarknad. Erfarenheten visar att besökare i gymnasieåldern och uppåt - gärna i medieinriktad utbildning - har störst behållning av rundvandringen.

Ni anmäler intresse via mejladressen besoksvt@svt.se 

Tänk på detta när du skriver!

Var noga med att lämna följande uppgifter:

  • Skolans/gruppens namn. 
  • Antal personer - ungefärligt antal, som vi måste bestämma redan nu.. 
  • Kontaktperson med mobilnummer. 
  • Önskemål om datum eller vecka. 

Inför besöket behöver vi också namn på samtliga i gruppen (förnamn i en kolumn, efternamn i en annan), men den Excel-listan kan självklart dröja till närmare besöket.
 

Mer om SVT i Stockholm.

SVT samarbetar med Tekniska Museet i Stockholmunder rubriken: Studion för skolan. Där får elever prova på att jobba som nyhetsankare eller stjärnreporter i en professionell TV-miljö.
Här finns också möjlighet till fördjupning i frågor som t ex rör nyhetsvärdering, källkritik och upphovsrätt.


Besök oss i Malmö

Stora Varvsgatan 2

SVT i Malmö tar emot studiebesök måndag och torsdag klockan 16.30 - 17.30. Du kan boka besök genom att mejla önskemål Linda Fridh, SVT Malmö: linda.fridh@svt.se 

Våra guider arbetar inom nyhetsverksamheten eller programverksamheten, som redaktörer, programledare eller tekniker. Besöken kostar inget.
 

 

Besök oss i Göteborg

Pumagatan 2

SVT i Göteborg tar emot grupper (max 40 personer) för studiebesök måndagar till torsdagar. Vid ca 30 personer delas gruppen och vi bokar in två guider. Enskilda besökare hänvisas till eventuella öppet husevenemang. Besöken kostar inget. 

Ni anmäler intresse via mejladressen studiebesok.gbg@svt.se 

Vi behöver veta följande uppgifter: 

  • Skolans/Gruppens namn 
  • Antal personer 
  • Kontaktperson med mobilnummer 
  • Önskemål om veckodag, vecka eller månad 

Alla våra guider arbetar i programverksamheten, som bland annat redaktörer, programledare och projektledare. Bokningarna sker i den ordning som önskemålen kommer in och vi återkommer till er under kontorstid så snart det går. 

När besöket är bekräftat behöver vi namn och fullständigt personnummer på samtliga i gruppen senast en vecka före besöket. Listan mailas till receptionen.gbg@svt.se 


Besök Bolibompa i Bolibompastudion 

Bolibompa är älskat av många och de allra flesta vill förstås hälsa på i studion. Och vi gör så klart vårt bästa för att så många som möjligt får chansen, men antalet platser är begränsat. 

För närvarande är studion upptagen hela dagarna, men vi återkommer med info här om och när det går att boka tider. Troligen kommer det att bli som tidigare: 

  • Vi tar emot torsdagar och fredagar kl. 12.00-13.00. 
  • Max 15 barn/dag med en minimiålder på 5 år. 


Är du intresserad av SVT? Besök gärna vår hemsida och fördjupa dig i hela Sveriges television!