Sveriges Television

Så röstar du på Minimello med Duo-appen

Uppdaterad

Minimello 2017 hade premiär den 10 november 2017. Nytt för i år är att Minimellos röstning sker i SVT:s Duo-app. De 7 avsnitten visas i Barnkanalen, Barnplay och SVT Play


Skaffa SVT:s app Duo för att rösta i Minimello

Info om Duo finns på https://www.svt.se/duo

Så använder du Minimello i Duo

SVT Duo finns endast som mobilapp. Om du vill använda Duo på en läsplatta  går det bra att använda mobilversionen.

  1. Första gången du använder Minimello-appen i Duo kommer du att hamna på en vy med en kort, förklarande video med instruktioner för appen. 
  2. Du klickar på “Sätt igång” för att komma vidare till en vy med dom aktuella artisterna och bidragen. Denna vy hamnar du direkt på nästa gång du öppnar Minimello-appen.
  3. På vyn med dom aktuella artisterna och bidragen så klickar du på den artist du vill rösta på.
  4. Du kommer då vidare till en vy med bild/video på artisten, artistnamn och låttitel samt ett hjärta. Du röstar genom att klicka på hjärtat. Du kan navigera mellan olika bidrag i samma tävling genom swipe eller klick på pilarna vid sidan om bilden/videon.
  5. Du kan rösta hur många gånger som helst.
  6. Om du går tillbaka till vyn med dom aktuella artisterna och bidragen så ser du den aktuella ställningen i omröstningen.

Appen har hängt sig, vad gör jag? 

Testa att starta om Duo-appen helt.

Varför kan jag inte se antal röster per bidrag? 

Du ser antalet röster per bidrag först när du själv har röstat. Efter att omröstningarna har avslutats vid 19:00 på söndagar kan du inte längre se antalet röster per bidrag.

När kan jag rösta? 

Röstningen startar när programmet sänds på fredagen och är öppen fram till 19.00 på söndagen. Mellan 22.00 och 06.00 på fredagar och lördagar är omröstningen stängd, då går det inte att rösta.

Guide taggad med: Barn barnprogram Duo Mobil Ny säsong