Sveriges Television

Skavlan

Uppdaterad


Foto: Jimmy Linus/Monkberry

Efter tolv år säger Fredrik Skavlan farväl till sin talkshow som kommit att blivit Nordens största.

- Mitt mål som tv-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt.

Hösten 2021 blir hans sista säsong och under våren 2022 kommer Carina Bergfeldt tillbaka.

- Vi har stor förståelse för att Fredrik väljer att avsluta sin sensationellt framgångsrika talkshow efter alla dessa år även om vi gärna hade sett honom kvar i rutan. Vi kan bara tacka honom för tolv fantastiska år med programmet. Skavlan är en succé av sällan skådat slag. Talkshow kan se lätt ut att göra, men tro mig, många har försökt och Fredrik Skavlan har lyckats skapa samtalsmagi på bästa sändningstid år efter år, säger SVT:s programbeställare Anton Glanzelius.

Vad som händer under hösten 2022 är ännu inte spikat.

Övriga frågor

Varför går det inte att se Skavlan på SVT Play utanför Sverige längre?

Det beror på att våra rättigheter för att visa Skavlan har förändrats. Tidigare fick vi visa Skavlan i hela världen men nu är våra rättigheter begränsade till Sverige. Läs mer om rättigheter och att använda SVT Play utomlands här.

Varför klipper ni i intervjuerna?

Det stämmer att vi klipper i intervjuerna. När vi gör en inspelning så får vi över en timmes material, men vi har bara en timme i tablån. Därför måste vi klippa i intervjuerna för att få ner programmet till en timme.

SVT Play publicerar vi längre intervjuer med gästerna. Kika gärna där!