Sveriges Television

Sommarlov från Malmö 2018

Uppdaterad

Bild på en äng föreställandes karaktären Sommarskuggan, Angelika Prick och Alex Hermansson.

Foto: Janne Danielsson

Sommaren närmar sig och 11 juni är Sommarlov äntligen tillbaka i Barnkanalen.

I år fyller SVT:s program Sommarlov 40 år! Varje sommar sedan 1978 har SVT sänt program för sommarlovslediga barn. 

Årets programledare är Angelika Prick, Alex Hermansson och Malin Olsson.
Sommarlov visas varje dag hela härliga sommarlovet från 11 juni till 17 augusti

I år kommer Sommarlov att handla om demokrati - om barnens rätt att göra sin röst hörd. Om vikten och glädjen av att säga vad man tycker, tänker och känner. Vad innebär egentligen demokrati? Vad är det för skillnad när en bestämmer allt och när man bestämmer tillsammans? Och vad gör man när man tycker det blir orättvist? 

Vill du vara publik?

Sommarlov spelas in inför publik måndag - fredag kl 09.00 - 10.30 under perioden 11 juni - 16 augusti och nytt för i år är att avsnitten spelas in och sänds närmsta vardag efter inspelningsdagen. Det är kostnadsfritt att vara publik och ingen föranmälan behövs. Publikuppvärmning på plats från kl 8.

Sommaren 2018 flyttar Sommarlovs inspelningar till Beijers park i stadsdelen Kirseberg i Malmö. Du tar dig enklast till Beijers park med Stadsbuss 4 (mot Segevång) till hållplats Beijers Park.

Artister kommer vi släppas på https://www.svt.se/barnkanalen/sommarlov inom kort!

Övrigt innehåll? 

Varje dag visas en massa tv-serier. Bland annat Mysteriet på Barnkanalen, Bon, Den gåtfulla ön och Kluro. Det blir fullt med gäster, tävlingar och sommarbus. 

Och så kommer Sommarskuggan smyga omkring på Sommarlov, och frågan är vem som gömmer sig i dräkten denna sommar? :) Guide taggad med: Sommarlov