Sveriges Television

SVT:s julkalender 2018: Storm på Lugna gatan

Uppdaterad

Storm på Lugna gatan, årets julkalender i SVT, är en spännande familjekomedi för hela familjen! Rollerna spelas av bland andra Cecilia Forss, Henrik Johansson, Johan Rheborg och Lena Philipsson. Regisserar gör Emma Bucht.

Går programmet att se utomlands?

Ja, du kan se "Storm på lugna gatan" på SVT Play utanför Sverige.

Kommer det finnas ett tillhörande spel? 

Nej, det kommer inget julkalenderspel i år.

Kommer ni visa någon tidigare julkalender? 

Den 25 december kommer vi återpublicera "Selmas saga". Dessutom finns det fler julkalendrar från tidigare år på SVT Play och Öppet arkiv.

Kommer julkalendern ha undertexter? 

Ja, det går att få in undertexter genom text-tv och på vanligt sätt i webben och apparna. Om du vill ha undertexter på andra språk än svenska kan du läsa mer här.

Var kommer jackan/mössan/skorna/klädesplagget ifrån?

Vi på SVT har ingen förteckning över kläderna i Julkalendern. Du kan vända dig till Baluba, produktionsbolaget, och fråga.

Är det riktiga pälsmössor?

Nej, det är inte riktig päls.

Jag vill medverka i julkalendern. Hur gör jag?

Casting och rollsättning arbetar produktionsbolagen med. Nästa år gör Nordisk Film AB julkalendern. Kika gärna in på olika castingshemsidor för att se vad för aktuella roller som finns ute.

Vilka är med i programmet?
Du kan läsa mer om medverkande och kreatörer under fliken "mer om programmet" på SVT Play. 


Tittarreaktioner

Julkalendern är något som många håller väldigt kärt. Det betyder att vi får en hel del tittarkommentarer till oss. Förutom de i videon ovan är detta ett axplock av vad ni publiken tycker om Storm på Lugna gatan.

"En underbar start på nedräkningen till jul"

"Tummen upp! Väldigt lovande början :-)"

"Julkalendern var ju helt underbart, vi satt och skrattade. Bra jobbat där Svt önskar er en fortsatt fantastisk helg"

"Väldigt bra början på julkalendern, fortsätter den såhär blir det jättebra :)"

"Jättebra julkalender! Alla i familjen gillar den. Längtar till i morgon bitti. Då blir det varm choklad och lussebullar framför tv:n"

"Tur det är en helvit familj.. nu såhär 2018 och allt. Skönt med nytänk!"

"Jag har från barnsben följt med SVT:s julkalendrar och jag är väldigt imponerad över hur bra ni lyckas varenda år. I Finland har vi år efter år en tråkig finskspråkig julkalender som endast finskspråkiga 5-åringar finner roligt. Det är väldigt trevligt att ni har gjort det möjligt för oss finnar att också kolla den svenska julkalendern så att vår väntan på julen inte är förstörd."

"Våldsamma scener är exakt vad som utspelas i pälsindustrin dygnet runt! Och detta bidrar ni till att normalisera i en julkalender. Fruktansvärt illa!!!"

"Det är bra att jag kan titta på dessa program från storbrittanien! Tusen tack!"

"Årets julkalender är ett skämt.Hur kan man ha prinskorvar i adventsljusstaken och säga nu ska vi tända advents ljusstaken vilket man gör genom att låta barnen ta en tugga på korven. Då har man tänd ljusstaken."

"Tycker den är helt super och roligt. Hemma hos oss har vi skrattat en hel del, Prinskorvar var bäst. Tack SvT"