Sveriges Television

SVT Play: Inget stöd för videouppspelning i äldre webbläsare

Uppdaterad

Vi kommer inom kort att sluta stödja videouppspelning i äldre webbläsare på både datorer och i mobila enheter. Detta gäller Safari 9, Internet Explorer 10 samt Android-versioner äldre än 4.4.

Varför gör ni denna förändring? 

SVT Play försöker hela tiden modernisera underliggande teknik i våra tjänster, därför gör vi löpande förbättringar på svtplay.se för att skapa en bättre användarupplevelse. Som en del i detta har vi därför valt att ta bort stöd för videouppspelning i ovannämnda webbläsare, på grund av att videouppspelning fungerat dåligt eller inte alls. Andelen användare med dessa webbläsare är väldigt liten och vi föredrar att satsa våra resurser och tid på förbättring av våra tjänster som kan utnyttjas av alla.

Utöver det stöds dessa webbläsare inte av sina utvecklare och förutom kompatibilitetsproblem har de också säkerhetsbrister som inte åtgärdas. Därför är det inte rekommenderat att använda dessa oavsett.

Det går inte att installera en nyare version i min apparat. Jag betalar public service-avgiften, bör ni inte se att jag kan använda SVT Play?

Det finns inget krav i sändningstillståndet som SVT får från Regeringen att varje hushåll i Sverige ska kunna ta emot SVT Play. När det gäller möjligheten att ta emot SVT Play är det helt och hållet varje enskild tittares ansvar att se till att man har en apparat som kan tillhandahålla SVT Play samt uppkoppling med tillräcklig prestanda. SVT står för innehållet och uppspelningen från server, men inte för förbindelsen till varje enskilt hem.

Var kan jag hitta information om vilka webbläsare ni stödjer?

Här kan du läsa om vilka webbläsare SVT Play ska fungera i: https://kontakt.svt.se/guide/svt-play-webb

Jag vill köpa en ny apparat och vill vara säker på att den kan ta emot SVT Play.

Du är välkommen att kontakta oss på svtplay@svt.se så hjälper vi dig.