Sveriges Television

Uppdrag granskning

Uppdaterad

Uppdrag granskning är Sveriges ledande redaktion för undersökande journalistik. Granskningarna leder ofta till stort genomslag i samhällsdebatten och har sedan starten 2001 vunnit en lång rad nationella och internationella utmärkelser.


Följ Uppdrag granskning eller se programmet på SVT Play.

Vårt uppdrag är att blottlägga missförhållanden och maktmissbruk och att utkräva ansvar. Vi ska ge medborgarna verktyg för att kunna ta ställning i olika samhällsfrågor i det demokratiska samhället. En förutsättning för det är att vi har tittarnas förtroende. Det här förtroendet förutsätter att vi är noggranna, rättvisa och modiga.

Läs Uppdrag granskings riktlinjer (pdf).   


Hur kontaktar jag redaktionen för Uppdrag Granskning?

Du kan skicka epost till redaktionens gemensamma mejlkorg, granskning@svt.se.                         Har du information du vill dela med dig av? Läs mer om hur du kan tipsa oss på ett säkert sätt.

På Uppdrag gransknings hemsida hittar du kontaktuppgifter till alla reportrar och redaktörer.

Du kan också ringa vår tipstelefon, den är bemannad tisdag, onsdag och torsdag mellan klockan 10 och 12. Telefonnummer 031–83 70 54.


Hur hittar jag mer information om Uppdrag Granskning?

På Uppdrag Gransknings sajt finns mer information om programmen och hur redaktionen arbetar.


Hur hittar jag äldre avsnitt av Uppdrag Granskning?

Det finns olika sätt att få tag i äldre avsnitt av program, lite beroende på hur du vill använda programmet. Mejla granskning@svt.se och fråga.


Guide taggad med: Journalistik Nyheterna Program