SVT

Var kommer klädesplagget ifrån?

Uppdaterad


Foto: Björn Edergren, Bertil S-Son Åberg och Johan Paulin.

Vi får in många frågor om kläder. Det förstår vi. Alla i våra program har mer eller mindre snygga kläder. Men det är inte alltid vi vet var kläderna kommer ifrån.

Läs gärna igenom alla punkter här nedan för att se om din fråga redan är besvarad.

Gäller det en gäst eller en medverkande?

När det kommer till personer som gästar våra program så kan vi inte ta reda på var kläderna kommer ifrån. Det gäller även om det är en medverkande, exempelvis en expert eller paneldeltagare.

Gäller det ett äldre svenskt program?

Då vet troligtvis SVT:s rekvisitalager det. Det heter Magasin 4 och har en egen hemsida.

Gäller det kläderna i Gör om mig i Go'kväll?

Då kan du signa upp dig på nyhetsbrevet för att varje vecka få informationen om kläderna rakt ner i din mejlbox. Du signar upp dig på nyhetsbrevet på https://nyhetsbrev.svt.se.

Har du frågor om tidigare Gör om mig så kan du mejla gokvall@svt.se. Redaktionen svarar dig i mån av tid!

Gäller det ett nyhets- eller sportprogram?

När det gäller nyhets- och sportprogrammen så har vi inte möjlighet att hjälpa till med att spåra märke och/eller modell.

Gäller det ett inköpt program?

Det kan exempelvis vara en inköpt dokumentär, ett producerat drama eller en film. Då vet produktionsbolaget bäst. Vilket produktionsbolag det är står alltid i slutet av programmet. Du hittar de flesta program i efterhand på SVT Play.

Gäller det något annat program?

Då ska vi försöka ta reda på det åt dig. Vi har dock inte alltid den informationen sparad, men vi ska göra vårt bästa att leta reda på svaret. Läs hur du kontaktar oss i vår guide Så kontaktar du SVT.

Guide taggad med: Kläder Program