Sveriges Television

Varför ändrar ni i tablån?

Uppdaterad

Det händer att vi gör ändringar i tv-tablån. När vi gör en ändring skickar vi omedelbart information om detta till samtliga tidningar i landet. Ibland kan det ändå bli fel i de tryckta tablåerna.

Det enkla svaret är att vi prioriterar att lägga våra pengar i säsongerna för egenproduktionen då det är fler som tittar då. För att ändå fortsätta sända väljer vi ut pärlor från arkivet och vi har mycket inköp på sommaren.

Varför uppstår ändringar i tablån?

Anledningar till ändringar kan vara att en vintersport utgår på grund av snöbrist eller en viktig nyhetshändelse. Det kan också vara ett program som av tekniska skäl inte kan sändas, eller att det uppstått något problem med rättigheter och avtal. Många av dagstidningarnas tv-bilagor trycks i vissa fall två veckor innan programmen ska visas. Det innebär förstås att man inte hinner få med alla ändringar i tablån.

Varför är det så mycket sport hela tiden?

Generellt är det väldigt många som är intresserade av sport och våra sportsändningar har i stort sett alltid väldigt många tittare. Samtidigt är sport en vattendelare mellan de som verkligen gillar det (väldigt många) och de som verkligen inte gillar det (några färre ändå). Sen händer ju sporten när den händer, tiderna kan vi sällan påverka, och det gör att det ofta kommer in och knuffas med övrigt utbud som vi då ändå kan flytta på – och de som då väntar på just det utbudet blir sura på sportsändningen som kommer in och knuffas. Men, ofta prioriteras sporten som sagt, då den är intressant för väldigt många.

Du hittar SVT:s ständigt uppdaterade tablåer onlinehttps://www.svtplay.se/kanaler  eller på text-tv, sidan 600. 

Guide taggad med: Ändringar Hjälp Program SVT Tablå