Sveriges Television

Varför hittar jag inte mitt program på SVT Play?

Uppdaterad

De flesta program som vi visar i våra tv-kanaler finns att se på SVT Play. Vi strävar alltid efter att kunna hålla dem tillgängliga så länge det går. Men på grund av rättigheter och avtal måste vi avpublicera programmen efter en tid.


Hur länge kan jag se ett program?

Hur länge ett program kan ses ser du under avsnittet vid programinformationen på höger sida. I kategorin sista chansen hittar du även information om vilka program som är på väg att avpubliceras.

Här kan du läsa mer om våra programrättigheter.

Hur länge kan jag se SVT:s egna serier, så som Vår tid är nu och Innan vi dör?

Våra gamla avtal innebar att SVT kunde visa våra serier i 30 dagar från och med sista avsnittet. Från och med hösten 2019, med start med Innan vi dör säsong 2, kommer vi få längre visningsrättigheter. Då kommer vi kunna visa en stor del av våra serier på SVT Play i sex månader efter sista avsnittet.

Detta gäller inte inköpta serier.

Hur kommer det sig att äldre säsonger finns på SVT Play, men nyare avsnitt har avpublicerats?

När vi visar en ny säsong så har vi inte sällan kortare visningsrättigheter, exempelvis 30 dagar. Däremot har vi oftast längre rättigheter på repriser, upp emot ett halvår.

När vi då visar en ny säsong, säg exempelvis säsong 3, och samtidigt repriserar säsong 1 och 2, så kommer säsong 3 att avpubliceras under tiden de tidigare säsongerna finns uppe som helhet.

Detta gäller bland annat Grantchester (säsong 4), Ett fall för Vera just nu (säsong 6) och Unge kommisarie Morse (säsong 5).

Jag vill se ett program som inte finns på SVT Play!

Vad roligt att höra. Du kan mejla in ett reprisönskemål till oss på repris@svt.se. Vi kan inte garantera att programmet går att sända eller publicera igen, men vi håller tummarna för det!

Vissa av våra äldre program (från innan juli 2005) finns på Öppet arkiv.

Det finns situationer där du kan få tag på vårt material.