Sveriges Television

Varför sänder ni en sportgren och inte en annan?

Uppdaterad

Foto: Bertil S-son Åberg

Vi utgår från olika parametrar när vi väljer vilka sporter vi ska sända. Det är bland annat intresset för sporten i Sverige och hur landslagen presterar internationellt.

Vi följer löpande upp hur intresset är för en sport, både på läktarplats och i antal utövare. Men vi bedömer även utifrån hur stor sporten är i ett internationellt perspektiv, om det finns starka profiler i sporten som många intresserar sig för, om det finns ett särskilt nyhetsvärde med matchen/tävlingen och dessutom verkar vi för en jämställd sportbevakning.

Vilka stora sporthändelser prioriterar ni?

SVT prioriterar idrott som många intresserar sig för och sport där svenska utövare har goda chanser att hävda sig på internationell nivå.

Vi sänder därför mycket vintersport, både från världscup och VM, vi sänder fotbollsmästerskap och andra världsmästerskap till exempel sim-VM, friidrotts-VM, cykel-VM, EM och VM i ridsport, VM i rally, hockey-VM med mycket mera.

Vi värnar också om det breda idrotts-Sverige och därför sänder vi två veckor per år från SM-veckan. Under dessa veckor visar vi upp långt över 100 medaljörer från den svenska idrottsrörelsen.

Se mer

SVT sports nyhetssajt

Se all vår sport på SVT Play.

Guide taggad med: Sport SVT Tablå