Sveriges Television

Varför sänder ni en sportgren och inte en annan?

Uppdaterad

Vi utgår från olika parametrar när vi väljer vilka sporter vi ska sända, bland annat: intresset för sporten i Sverige (både på läktarplats men också i antal utövare, vi mäter detta löpande) och hur landslagen presterar internationellt.


Men vi bedömer även utifrån hur stor sporten är i ett internationellt perspektiv, om det finns starka profiler i sporten som många intresserar sig för, om det finns ett särskilt nyhetsvärde med matchen/tävlingen och dessutom verkar vi för en jämställd sportbevakning.

Vilka stora sporthändelser prioriterar ni?

SVT prioriterar idrott som många intresserar sig för och sport där svenska utövare har goda chanser att hävda sig på internationell nivå. 

Vi sänder därför mycket vintersport (både från världscup och VM), vi sänder fotbollsmästerskap (EM och VM) och andra världsmästerskap till exempel sim-VM, friidrotts-VM, cykel-VM, EM och VM i ridsport, VM i rally, hockey-VM för damer (2019 visar vi även hockey-VM för herrar) med mycket mera. 

Vi värnar också om det breda idrotts-Sverige och därför sänder vi två veckor per år från SM-veckan, under dessa veckor visar vi upp långt över 100 medaljörer från den svenska idrottsrörelsen.  

Mer om sport här: 

SVT sports hemsida.

Se allt som har med sport att göra på SVTPlay.se.

 

Guide taggad med: Sport SVT Tablå