SVT

Varför visar SVT trailrar?

Uppdaterad


Vi försöker informera om vårt utbud på lite olika sätt, trailrar är en vanlig typ av programinformation.

Trailrar är de klipp som vi visar mellan program. Vi vet att de flesta tar till sig information om kommande program just via trailrar, och vi vet att en bra guidning till kommande utbud är ett önskemål från många av våra tittare.

Trailrar är en vattendelare. Det är många som kontaktar oss om våra trailrar. Antingen att vi visar för många av en trailer eller för lite. Att de önskade att få en trailer om det programmet som de nu missade.

Vi anser att titta på tv är en helhetsupplevelse. Det vill säga att det inte är programmet i sig som är det enda, utan trailrar, programpresentatörer och grafik om kommande program är en del av den upplevelsen.

När och hur trailrar SVT?

Vanligtvis visar vi trailrar från och med en vecka innan programmet sänds. Vi vet att våra mest frekventa tittare tyvärr upplever alltför många upprepningar av trailrar, medan majoriteten av publiken endast ser varje trailer 1-2 gånger.

År 2021 sände vi 17 timmar "skarvar", det vill säga allt material mellan våra program. Det är mindre än en procent av det totala utbudet. Det kan jämföras med 35 timmar trailrar år 2014.

Vi försöker optimera vår trailing genom nya tekniska hjälpmedel som gör att vi bättre kommer kunna förutse vilken publik som får se vilken trailer. Detta för att minska ”reklamtrötthet” hos de som tittar mycket på tv. Vi försöker också öka antalet versioner av varje trailer för att göra det vi visar mer underhållande.

Vi ser alltid över hur vi kan informera på bästa sätt och vi jobbar aktivt med att lägga ut information på andra plattformar, även om vi vet att våra egna kanaler är de mest effektiva i nuläget.

Varför börjar ni prata om nästa program i eftertexten till en film?

Vi arbetar hårt med våra programskarvar, det vill säga den korta stunden mellan två program. Allt för att ta tillvara på flödet i våra stora kanaler och visa på hela delen av utbudet på SVT Play, nyheterna med mera. I skarvarna finns trailrar, kanalvinjetter, menyer och programpresentatörer och allt detta är delar av den helhet som det är att titta på linjär-tv.

Varför informerar vi om nyhetsappen i våra sändningar?

Vi vill att alla som är intresserade av SVT:s nyheter ska få tillgång till nyheterna så smidigt som möjligt. Eftersom många i dag följer nyhetsflöden i sina mobiler har SVT också ambitionen att ständigt uppdatera för dessa nyhetskonsumenter. Det smidigaste är då att följa nyheterna via SVT:s app. Att det finns ett stort intresse för den informationen vet vi eftersom det är väldigt många som laddar ner nyhetsappen just när vi puffar för den i våra nyhetssändningar.

Guide taggad med: Företaget SVT Program