Sveriges Television

Varför visas långfilmer på natten?

Uppdaterad


Foto: Kjell Gustafsson

Vi visar ibland repriser på långfilmer mitt i natten. Det kan tyckas tokigt, men vi visar dem hellre då än inte alls.


SVT sänder drygt 60 timmar varje dygn i de olika kanalerna. Det är med andra ord omöjligt att sända alla program mellan klockan 19.00 och 22.00.

De filmer som visas tidiga mornar eller mitt i natten är mestadels återutsändningar, oftast har de visats både en och två gånger tidigare. Vi har valet att sända filmerna denna tid eller inte alls. Det är heller inte lämpligt att sända vissa filmer eller program på tider när barn kan förväntas sitta ensamma framför tv:n.

Varför finns inte matinéfilmer i play? 

Kul att du gillar matinéfilmerna vi sänder på eftermiddagarna.

Tyvärr är det många av dem som vi inte har rätt att publicera i SVT Play, detta eftersom avtalen ofta gjordes för länge sedan då den typen av rättigheter inte var aktuella. Det kan även finnas andra upphovsrättsliga orsaker.

När vi nu köper in filmer (även äldre matinéfilmer) så ser vi alltid till att köpa in rätten att visa dem i SVT Play, i minst 7 dagar. Med andra ord kommer det bli bättre framöver.

Du vet väl att det alltid går att se matinéfilmerna i SVT Play samma tid som de tv-sänds, via sidan Kanaler (https://www.svtplay.se/kanaler)

Varför ingen eftertext i matinéfilmer?

På de äldre filmerna ligger dessa texter i början. Vi klipper aldrig i sådan filmer.

Är du filmsugen? Du kan du se många av våra filmer närsomhelst på SVT Play.

Guide taggad med: Film repriser SVT Tablå