Sveriges Television

Veckans brott

Uppdaterad


Foto: Janne Danielsson/SVT

Med hjälp av experter och gäster tar sig Veckans brott-redaktionen sig an aktuella ämne varje vecka. Du ser hela programmet med massa fördjupande material på SVT Play.


Sista avsnittet

Den 11 maj sänder Veckans brott sitt sista program. Och det är inte vilket program som helst som därmed säger hej då till sina tittare. Veckans brott har en över tio år lång historia och har i 21 säsonger samlat en stor publik runt brottsfrågor i SVT1 med Camilla Kvartoft som programledare.

Här kan du läsa mer vad Helena Olsson, programbeställare för programmet, skriver om beslutet.

Vad är nytt för den nya säsongen?

Veckans brott har ett nytt format från och med säsongsstarten i år. Program som sänds år efter år utvecklas alltid emellanåt, nya sändningstider och nya format hör till vanligheterna för våra långkörare.

Veckans brott har fått ny sändningstid i SVT1 och är numera en halvtimme långt. Samtidigt har säsongerna förlängts och varje program ska djupare behandla ett enda aktuellt ämne.

Förändringarna har vi gjort för att allt fler ser våra program i SVT Play där många uppskattar halvtimmesformat inom samhällsgenren. Veckans brott uppstår också i kortare nyhetsformat i SVT Nyheter och SVT Play, även det är en anpassning till hur publiken i dag vill ta del av krimjournalistik. En senare sändningstid passar också alla de som är upptagna med barnbestyr tidigare på kvällen. 

Vi förstår att förändringarna inte uppskattas av alla. Om man har en stark relation till ett program är det inte alltid välkommet med förändringar. Men vi hoppas att publiken ska hitta och fortsätta uppskatta Veckans brott kl 22 på tisdagar i SVT1 eller när som helst i SVT Play.

Guide taggad med: Nyheter Program Samhälle