Sveriges Television

Vi bygger om vår tablå på svtplay.se

Uppdaterad

Vi bygger just nu stegvis om tv-tablån och andra sätt att få koll på våra kommande program.

Det är två stora skillnader i den nya tablån. Den ena är att vi kommer sluta erbjuda tablåinfo för externa kanaler. Den andra är att söket för tablåtider är borttaget.

Varför tar ni bort söket?

Vi såg att det fanns en del brister i den gamla tablån. Det skapade en frustration hos er användare. För att rätta till felen behövdes söket byggas upp från grunden, vilket skulle kräva en del resurser. Vi såg även att det var få personer som använde söket. Vi valde därav att ta bort söket.

Vi förstår att för de tittare som använde söket kommer detta som en överraskning och en försämring. Vi hade kunnat vara tydligare med att denna förändring var på gång.

Vi är nu i ett annat arbete. Det handlar om hur vi ska presentera kommande program på SVT Play. Ett steg tillbaka, två steg framåt. Vi uppskattar all feedback. Skriv till svtplay@svt.se så sparar vi det som underlag till vår utveckling av SVT Play.

Varför ska ni ta bort de externa kanalerna från tablån? 

Vi har nu slutat erbjuda tablåer för externa kanaler. Framöver kommer du endast hitta information om vad som kommer i våra egna kanaler.

Kanalerna som berörs är:

  • TV3
  • TV4
  • Kanal 5
  • TV6
  • Sjuan
  • TV8
  • Kanal 9.

Vi tar bort externa kanaler från SVT Plays tablå av flera orsaker. Att hantera externa kanaler är dyrt och kräver ett ständigt pågående arbete. Tid och pengar som vi istället kan lägga på vårt grunduppdrag. Att göra och guida till SVT:s program.

Tablån saknar också många populära externa kanaler som vi inte har rätt att visa upp.

Var kan jag hitta information om vad som sänds på tv?

Det finns flera andra aktörer på marknaden som erbjuder en mer omfattande tv-tablå.

Guide taggad med: SVT Play Tablå